Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

Tadić: Vučić se brani dripačkom primenom Gebelsovih tehnika

"Umesto da odgovori na zahteve nezadovoljnih građana koji mesecima protestuju, Vučić se praktično izruguje njihovim protestima praveći paralelnu kampanju o nasilju opozicije i protestanata", rekao je lider SDS Boris Tadić
Datum: 25/03/2019

Tadić: Vučić se brani dripačkom primenom Gebelsovih tehnika

Foto: Nedeljnik

Predsednik Socijaldemokratske stranke i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je upad demonstranata u RTS nekontrolisani incident legitimnog načina protesta koji je, prema njegovim rečima, Vučić iskoristio za zamenu teza.

Tadić je u intervjuu za Blic rekao da su protesti počeli kao otpor višegodišnjem nasilju ove vlasti, a ne opozicije.

"Umesto da odgovori na zahteve nezadovoljnih građana koji mesecima protestuju, Vučić se praktično izruguje njihovim protestima praveći paralelnu kampanju o nasilju opozicije i protestanata. Kao i uvek, za njega je napad najbolja odbrana, kao i dripačka primena Gebelsovih tehnika", rekao je Tadić.

On je podsetio da su protesti počeli nakon razbijanja glave Borka Stefanovića što je, kako je rekao, bio pokušaj ubistva od strane njegovih (Vučićevih) batinaša.

"Sada taj isti Vučić optužuje nas za nasilje zbog razbijanja jednog stakla na RTS. Dakle, da bi se zaboravila razbijena glava Borka Stefanovića, on pravi histeriju zbog razbijenog stakla na RTS. To nije samo zamena teza, već čista logika uličarskog kriminala - optuži druge za ono što sam radiš", rekao je Tadić.

Na pitanje šta očekuje od ujedinjenja sa demokratama, Tadić je rekao da očekuje i operativno i politički kompaktnu i jaku političku organizaciju koja, kako je istakao, imao kapacitet da se suprotstavi Vučićevom režimu i ponudi građanima jasnu politiku za "dan posle".

"Osećaj je sasvim prirodan s obzirom na to da okolnosti pod kojima smo napustili DS danas ne postoje, a izvornu misiju DS nikada nisam ni napustio", rekao je Tadić.


Ukupno komentara: 6Sva polja su obavezna.milutin
25.03.2019 - 17:03
reci nešto
reci nešto o tome što si abolirao sps i otvorio pandorinu kutiju. zbog tebe i tvog najužeg kruga saradnika mi svi sada već godinama trpimo vučića i ekipu cirkuzanata.. idi iz politike, ne oduzimaj nepotrebno glasove koji bi mogli da odu nekom drugom. dosta je bilo, mnogo grešaka si napravio, nisi se nikada ni izvinio.
neidealni citatelj
26.03.2019 - 11:54
pogled
joj tadicuuu, koji si ti bezlican lik u svemu, pa cak i u kritici. radi neki posao gdje se za tebe nece znati
Gox
26.03.2019 - 11:54
Narod zna.
Ti vise nikad neces biti ozbiljan politicar. Ti si politikant. I svi koji se danas bavite politikom ste isti. Samo kradete i lazete.
dragan
26.03.2019 - 17:17
Jadnik
A čime se ti jadniče braniš. Ej 8 godina...
Ja
29.03.2019 - 13:57
Konj
Bolje ti cuti, sta si ti uradio drzavu si unistio gori si od njega. Od dva zla biraj manje zlo.
Ivan Markovic
30.03.2019 - 18:22
Vidi ko mu prigovara
Sve sto Vucic radi, cenjeni gospodin je radio pre njega. Zato je i zavrsio tu gde jeste.