Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

"Tetka je najponosnija": Ministar Vulin položio vojničku zakletvu

Ministar odbrane je završio obuku rezervnog sastava, a danas je vojnu zakletvu položilo još 355 vojnika i slušalaca kursa rezervnih oficira
Datum: 22/03/2019

"Tetka je najponosnija": Ministar Vulin položio vojničku zakletvu

Foto: Tanjug

Ministar odbrane Aleksandar Vulin završio je obuku rezervnog sastava, a uz njega zakletvu je danas položilo 355 vojnika i slušalaca kursa rezervnih oficira.

Svečanost povodom polaganja vojničke zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "mart 2019", slušalaca kursa rezervnih oficira i pripadnika rezervnog sastava starijih od 30 godina koji nisu služili vojni rok, održana je u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu.

Čestitajući polaganje vojničke zakletve, komandant Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović istakao je da je odbrana otadžbine oduvek na ovim prostorima predstavljala svetu dužnost, pravo i čast i da je suština zakletve uvek imala i imaće uzvišenu i pleminitu vrednost.

"Država smo slavne istorije, časne prošlosti, ponosnih i hrabrih ljudi. Pravi sinovi i kćeri otadžbine samo jednom daju zakletvu i zavetuju se svome narodu i zbog toga je ovaj častan čin na ponos vama, vašim porodicama i našem narodu", rekao je general Petrović i naglasio da svi koji su danas položili zakletvu, budu ponosni potomci slavnih predaka i da se ponose svojom zemljom, kako bi se i ona ponosila njima.

Današnjoj vojnoj svečanosti prisustvovali su i državni sekretar Bojan Jocić, načelnici uprava Generalštaba Vojske Srbije, gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, episkop valjevski Milutin, kao i i predstavnici lokalne samouprave, Ministarstva unutrašnjih poslova, brojni prijatelji i rodbina vojnika.

Nekadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac objavio je tvit u kome je napisao: "Ako vam kažem da je upravo položio zakletvu i, kako kažu, postao konačno i zvanično vojskovođa-desetar, da li možete da pretpostavite o kome se radi!? Dezerter desetar, očekivao sam bar major da postane".

Ispod Šutanovčevog tvita nizali su se brojni komentari, a među najduhovitijim bio je onaj: "Tetka je najponosnija".


Ukupno komentara: 4Sva polja su obavezna.Tsunami
22.03.2019 - 23:57
Blago tetki !
Napraviše sprdnju od vojske.
komarac
23.03.2019 - 17:59
glupiranje ministra odbrane
Postavlja se pitanje,zašto je Srbija tako slaba,ekonomski,kadrovski i ekonomski.?Rezultat je nesposobnost kadrova u političkom sistemu koji sada vlada u Srbiji.Jedan polaže zakletvu,drugi se šminka dva puta dnevno,dok se saobraćajnice ruše kao sladoled u julu.
mirjana
23.03.2019 - 17:59
psihijatar na proveri
krivicna prijava za neuropsihijatra koji je dao dozvolu vulinu za obuku
Nenad Nešković
23.03.2019 - 17:59
Ko je ovde lud, a ko zbunjen
Upravo smo na RTS-u odgledali reprizu dokumentarnog filma povodom dvadeset godina od bombardovanja Srbije, gde gospodin Vulin u kameru izjavljuje da je služio vojni rok, i da ima ves pvo.Čovek se navodno prijavio da kao dobrovoljac brni zemlju, ali su ga vratili, jer je njegov ves bio popunjen....Da li je to isti ovaj Vulin, ili neki oblik života njemu sličan?