Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Sport

Tumbaković o utakmici Crne Gore i Srbije: "To će biti takmičarka, ali i bratska utakmica"

"Ako nešto nismo želeli da se dogodi - to je da igramo jedni protiv drugih. I mi i oni. Ali eto, igramo. Želim da se ponašam kao profesionalac, da igramo takmičarsku utakmicu, ali sa druge strane prijateljsku, bratsku. Naravno, nema tog trenera koji ne želi pobedu. Tako ću se ponašati, ali, naravno, u okviru sportskih granica", rekao je Tumbaković, a prenose Vijesti
Datum: 10/10/2018

Tumbaković o utakmici Crne Gore i Srbije: "To će biti takmičarka, ali i bratska utakmica"

Foto: Profimedia

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković rekao je u najavi meča protiv Srbije da će to biti takmičarska, ali i bratska utakmica.

Iako mediji susret fudbalskih reprezentacija Srbije i Crne Gore, u okviru trećeg kola grupe 4, C lige, novog takmičenja UEFA Ligi Nacija, smeštaju u politički i istorijski kontekst, akteri tog meča usmreni su samo na sportski aspekt.

"Ova utakmica je počela da se igra kada su izvučene grupe. Ako nešto nismo želeli da se dogodi - to je da igramo jedni protiv drugih. I mi i oni. Ali eto, igramo. Želim da se ponašam kao profesionalac, da igramo takmičarsku utakmicu, ali sa druge strane prijateljsku, bratsku. Naravno, nema tog trenera koji ne želi pobedu. Tako ću se ponašati, ali, naravno, u okviru sportskih granica", rekao je Tumbaković, a prenose Vijesti.

On je naglasio da ne postoji specifičan način pripreme predstojećeg meča, kao i da je Srbija dovoljno kvalitetna da nadomesti izostanak važnih fudbalera.

"Spremamo se kao za svaku drugu utakmicu, da pokušamo da nivo priprema podigemo na najveći stručni nivo. To radimo uvek, nema posebnih detalja, a imamo dodatni motiv. Igramo protiv selekcije koja je igrala na Mundijalu, ali ništa posebno ne bih izdvojio u odnosu na prethodne utakmice. Izostanak Kolarova i Matića jeste hendikep, ali igrači koji ih zamene uvek donesu nešto novo, mladost, energiju. Mnogo veći hendikep je nama što ne igra Stefan Savić, ili ne daj Bože da ne igra Jovetić", rekao je selektor Sokolova.

Tumbaković je istakao i da je Krstajića trenirao, a da su danas kolege i da očekuje da će selektor Srbije napraviti sjajnu karijeru. Dodao je i da mediji često stvaraju negativnu atmosferu gde je nema i da mu se čini da je tako i u slučaju Srbije.

"Da li ćemo igrati napadački - nećemo da odstupamo od nas. Da li ćemo uspeti u tome - ne zavisi samo od nas. Pokušaćemo da obradujemo i zadovoljimo navijače", zaključio je Tumbaković.

Meč Srbije i Crne Gore, prvi u istoriji, odigraće se u četvrtak od 20:45, na stadionu pod Goricom.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.