Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Nedeljnik

"U jednom ćošku sedi brat Radovana Karadžića, u drugom Goran Bregović": Kako su izgledale slave Mome Kapora

Svako je imao uredno svoje ćoše. I Brana Crnčević i Matija Bećković. A on bi se samo smejao i rekao: 'Raki, šta kažeš', a svako od nas je imao neko svoje ćoše u koje nije hteo da ide", kaže Radmila Stanković
Pišu Zorica Marković i Dimitrije Đurić
Datum: 06/04/2019

"U jednom ćošku sedi brat Radovana Karadžića, u drugom Goran Bregović": Kako su izgledale slave Mome Kapora

Foto: Igor Pavićević

Interesantno je i da je na tim njegovim čuvenim slavama, na Svetog Jovana, bilo raznolikog sveta, koji ne bi niko drugi mogao da okupi. Čak je i Zoran Đinđić bio na nekoliko slava kod njega, kažu upućeni.

U čuvenom intervjuu profesoru Veselinu Kljajiću, svom prijatelju, Kapor je priznao da "na svoju slavu dolazi više kao gost".

"Ovde ćete sresti ljude od krajnje levice do krajnje desnice, ljude iz podzemlja, zanatlije, najrazličitije umetnike... koje ne možete videti na drugim mestima. Kad se bavite poslom kojim se ja bavim, vrlo je teško pronaći šest gostiju za večerom koji govore među sobom... Kada bismo vodili računa o istomišljenicima, onda bi ovde bile tri osobe: Liki, Arči i ja."

"Zaista ne postoji valjda ništa zabavnije od tih njegovih slava", priseća se Radmila Stanković.

"Ovako sedi brat Radovana Karadžića, u jednom ćošku, a u drugom Goran Bregović, u sredini je turski ambasador. Svako je imao uredno svoje ćoše. I Brana Crnčević i Matija Bećković. A on bi se samo smejao i rekao: 'Raki, šta kažeš', a svako od nas je imao neko svoje ćoše u koje nije hteo da ide", kaže Radmila Stanković.

 

CEO TEKST O FENOMENU KAPOR ČITAJTE U AKTUELNOM BROJU NEDELJNIKA

Digitalno izdanje dostupno je i na Novinarnica.net.

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.