Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Info

Priznao da je napao Kseniju Radovanović, osuđen uslovno na osam meseci

Vladulović je na saslušanju sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu zaključio sporazum o priznanju krivice, koji je potvrdio Prvi osnovni sud
Datum: 14/03/2019

Priznao da je napao Kseniju Radovanović, osuđen uslovno na osam meseci

Foto: Profimedia

Petar Vladulović osuđen je uslovno na osam meseci zatvora sa rokom provere od tri godine, pošto je priznao da je napao aktivistkinju Inicijative "Ne davimo Beograd" Kseniju Radovanović, preneo je N1.

Vladulović je na saslušanju sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu zaključio sporazum o priznanju krivice, koji je potvrdio Prvi osnovni sud.

Portparolka Prvog osnovnog tužilaštva Aleksandra Đenadić rekla je agenciji Beta da je Vladuloviću izrečena i mera bezbednosti zabrane prilaska Radovanović na udaljenost manju od 100 metara. Pošto je u pitanju uslovna osuda, Vladulović je pušten na slobodu. 

Ukoliko u roku od tri godine počini novo krivično delo, biće poslat na izvršenje kazne od osam meseci zatvora. 

Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu, ranije danas uhapšen je V. P. osumnjičen za napad na aktivistkinju Inicijative ''Ne davimo Beograd'' Ksenije Radovanović.

Ona je napadnuta u Kulturnom centru Grad na Međunarodni dan žena, 8. mart.

Incident se dogodio na dodeli Befem priznanja za doprinos feminizmu za 2018. godinu.

Muškarac koji je napao aktivistkinju inicijative "Ne davimo Beograd" bio je na događaju na kom se incident dogodio u društvu glumca i lidera PSG Sergeja Trifunovića, rekla je Ksenija Radovanović u intervjuu za "Dojče vele".

U intervjuu za "Dojče vele", Ksenija objašnjava da je udarac dobila nakon što je reagovala na "bahato ponašanje i verbalne uvrede nepoznatog muškaraca".

"On je najpre grubo prošao između drugarice i mene odgurnuvši nas. To je nešto sa čime se žene svakodnevno susreću, ali u tako divnoj večeri, u tako divnom okruženju, ja takvo ponašanje nisam očekivala. Zaista je štrčao. I ja sam ga zamolila da obrati pažnju, a on se samo nasmejao i otišao. Posle 15 minuta ja sam pogledala u pravcu grupe ljudi sa kojima je stajao, među kojima je bio i Sergej Trifunović. I kako sam se okrenula, on se meni obratio rečima: "Šta gledaš ćorava", što je mene užasnulo. Ja sam zamucala, "kako to misliš ćorava", jer imala sam naočare. On je ponovio: "Šta je bilo, šta gledaš ćorava" i već mi se uneo u facu i dosta je to pretećim glasom rekao. Nisam znala šta da radim, imala sam u čaši malo vode i onda sam ga polila iznad glave tom vodom, nakon čega me je udario u glavu. Naočare su mi odlete dva metra, a i ja metar", izjavila je Radovanović.

Sergej Trifunović je u "saopštenju" objavljenom na Tviteru poručio da nije umešan u ovaj događaj i da ne poznaje aktere incidente.

"Tu su bili neki moji prijatelji i dečko koga ja znam, on je došao sa nekim tipom. Ja sam se rukovao i upoznao s njim, nisam čuo njegovo ime zbog galame, pio piće, a onda sam čuo vrisku i ciku iza svojih leđa. Okrenuo sam se, video sam ga u klinču sa tom devojkom, koju takođe ne znam. Izleteli su napolje, izašao sam i ja kao stari mirotvorac da vidim šta se desilo, ko je koga tu udario i vratio se da dovršim pivo sa prijateljima", objasnio je Trifunović.

On je dodao da je po povratku u klub doživeo "neviđenu agresiju nekoliko žena, koje su tvrdile da je njegovo obezbeđenje udarilo tu devojku i polomilo joj naočare, što je smešno jer je poznato da nema obezbeđenje".


Ukupno komentara: 2Sva polja su obavezna.Predrag m.
15.03.2019 - 08:00
Pakovanje
Sergej je odabrao najteži put da se bori za promenu sistema. Ovo pakovanje od strane "aktivist" i službe je početak prljave igre. Svakako, ubedjen sam da će ih odj...i na jedan, superioran je i ima bolji rad mozda i nogu. Ko izda pi.da.
Ja, Klaudije®
17.03.2019 - 08:28
Služba
I ja bih se zakleo da je momak iz Službe, koji je "dodeljen" Sergeju... Ali, malo se zaboravio, ženska ga polila vodom i refleks nasilnika proradio! Zato je "proces" munjevito završe, kazna nikakva, mediji začepili gubicu... A Sergej nek se zamisli malo. Služba samo radi svoj posao, dosta revnosno, doduše, ali tako je još od '45.