Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Info

UNS: Marko Prelević dobitnik nagrade "Bogdan Tirnanić"

Nagradu "Laza Kostić" za satiru dobio je još jedan naš kolumnista Dragoljub Draža Petrović
Datum: 16/12/2016

UNS: Marko Prelević dobitnik nagrade "Bogdan Tirnanić"

Marko Prelević, odgovorni urednik Nedeljnika, ovogodišnji je dobitnik nagrade „Bogdan Tirnanić" za komentar. Udruženje novinara Srbije (UNS) dodelilo je danas novinarske nagrade za 2016. godinu. 

U obrazloženju žirija se kaže da je Marko Prelević kolumnom u Nedeljniku, iz nedelje u nedelju vraćao veru u srpsko novinarstvo.

Ove godine nagradu "Laza Kostić" za satiru dobio je još jedan naš kolumnista Dragoljub Draža Petrović. Petrović je glavni urednik "Danasa", a objavljuje kolumne i na sajtu N1.

Nagrade za životno delo pripale su odgovornoj urednici Redakcije na mađarskom jeziku Radio-televizije Vojvodine Hajnalki Budi i novinaru "Politike" Zoranu Radisavljeviću.
Dobitnica nagrade za uređivanje „Dimitrije Davidović" je urednica informativne emisije Dnevnik 3 na Radio-televiziji Srbije Jelena Obućina.

Dobitnik nagrade „Laza Kostić" u kategoriji vest je redakcija Televizije Apatin, za vest o kidnapovanju lokalnog odbornika iz Apatina - "Otmica koja je promenila sve".

Nagrada "Laza Kostić" za izveštaj pripala je dopisniku B92, TV Prve i Tanjuga iz Leskovca Bratislavu Iliću, za izveštavanje o lokalnim problemima iz Jablaničkog okruga.

Nagradu "Laza Kostić" za reportažu dobila je novinarka redakcije „Vesti" Jelena Petković, za seriju reportaža o Srbima na Kosovu i Metohiji.

Nagrada "Laza Kostić" za intervju pripala je autoru i voditelju emisije Presing na TV N1 Jugoslavu Ćosiću.

Nagradu "Laza Kostić" za fotografiju dobio je fotoreporter "Večernjih novosti" iz Novog Sada Darko Dozet.

Specijalnu nagradu za publicistiku „Žika M. Jovanović" dobio je novinar, publicista i autor knjige "Novine i novinari" Slobodan Krstić.

Zlatnu povelju za dugogodišnji rad i doprinos novinarstvu i razvoj novinarske organizacije dobio je dopisnik "Politike" iz Sremske Mitrovice i osnivač i urednik "Seoskih novina" Miomir Filipović.

Članovi žirija bili su Ljiljana Smajlović, Đorđe Malavrazić, Eržebet Pap Reljin, Branko Veselinović, Vladimir Jokanović, Veljko Lalić, Budimir Ničić, Olivera Milošević i Slobodan Radičević.

Nagrade će biti uručene na Dan UNS-a, u sredu, 21. decembra u 13 sati, u Pres centru UNS-a, Knez Mihailova 6/III. Tom prilikom biće uručena i UNS-ova nagrada za borbenost u novinarskom izražavanju „Aleksandar Tijanić".

 

 
Ukupno komentara: 4Sva polja su obavezna.Александар Поповић
16.12.2016 - 18:05
Честитка
Све честитке Прелевићу(и Недељнику) и осталим новинарима-добитницима награда. Новинарство, оно право, свело се на неколико издања која држе до свог нивоа и поштују читаоце. Утолико су и признања вреднија.
Sladjana
16.12.2016 - 19:56
Cestitke
Nedeljniku dva od dva. Draza i Prelevic. Doduse i Lalic je bio u komisiji:)
Bojana Caranovic
18.12.2016 - 11:32
Bravo
Čestitke Marku Preleviću čije kolumne rado, baš rado čitam, i zbog kojih prvi put novine čitam otpozadi
Bobi
18.12.2016 - 11:34
Ne
Sramota da ovakvi kvazi novinari dobijaju bilo kakve nagrade...onaj tekst o lalatovice od pre neki dan je bruka za novinarstvo. Podanicki ulizivacki tekst nicim izazvan o jednom marginalcu u sportskom sektoru koji je zloupotrebio svoju funkciju da promovise vucica i njegovu partokratiju.