Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kultura

Uroš Đurić: Rističević je jedna od najvećih sramota ove države, verovatno je i kao ratar nula

Nastavljaju se reakcije ljudi iz kulture na izjavu poslanika SNS
Datum: 15/03/2019

Uroš Đurić: Rističević je jedna od najvećih sramota ove države, verovatno je i kao ratar nula

Foto: Privatna arhiva

Nakon Dragana Bjelogrlića, koji je sa žaljenjem konstatovao da mora da zna ko je Marijan Rističević, o izjavi narodnog poslanika da umetnici poput Mirjane Karanović, Bjelogrlića i Nikole Koja troše državni novac, a ruše vlast, reagovao je i Uroš Đurić.

"Rističević je zluradi polupismen čovek i sramotno je da je on u bilo kakvoj vlasti, jer ne razlikuje vlast od države. On je jedna od najvećih sramota ove države i svake vlasti. Verovatno je i kao ratar nula, jer su za ratarstvo potrebni i inteligencija i pamet. Umetnici koje Rističević proziva su vrhunski stvaraoci", kazao je Đurić u izjavi za list Danas.

Reditelj Goran Marković naveo je za Danas da je zadatak svake vlasti da pomaže i razvija kulturu i umetnost, a bivša gradska sekretarka za kulturu Gorica Mojović navodi da mnogi u Srbiji ne shvataju da ako neko dobije novac da snima film, "on te pare nije odneo i stavio ispod jastuka, nego je utrošio da snimi film".


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Мића
17.03.2019 - 08:28
Срамотно
Могао бих да се сложим са изјавом господина Ђурића, али када сам прочитао да је употребио реч \'\'\'СРАМОТНО\'\', одмах ми се све окренуло. Па он имитира председника Вучића и уместо српске речи СРАМНО употребљава хрватску реч СРАМОТНО. Ђурић је веома образован човек и не верујем да не разазнаје или, боље речено, не зна која је реч хрватска а која српска. Па шта је онда? Имитирање Вучића или пука жеља да изгледа још паметније ако употреби неку страну реч, у овом случају хрватску. Иначе о Ристичевићу мислим све најгоре, иако морам да признам да понекад чињеницама баш добро нагази познате жуте сецикесе. Мића из Ниша