Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Info

Vesić se zalaže da akrobata Dragoljub Aleksić dobije ulicu, a jedna ulica u Zemunu već nosi njegovo ime

Grad zajedno s Vladom Srbije priprema projekat da više od 300 ulica u Beogradu koje nemaju imena dobiju nazive
Datum: 16/09/2018

Vesić se zalaže da akrobata Dragoljub Aleksić dobije ulicu, a jedna ulica u Zemunu već nosi njegovo ime

Foto: Google maps Screenshoot

Zamenik gradonačelnika Gorav Vesić je govorećio predlozima imena za ulice koje nemaju nazive rekao da se zalaže i da akrobata Dragoljub Aleksić dobije ulicu, jer je i on obeležio jedno vreme.

Međutim, Dragoljub Aleksić već ima ulici koja se nalazi u Zemun polju, a čiji je tačan naziv "Akrobate Aleksića".

"Tražili smo predloge različitih institucija, a RTS je predložio da Radivoje Lola Đukić, Novak Novak i Mića Orlović dobiju ulicu. Oni su bili značajni za naše društvo, kao i Nebojša Popović, koji je zadužio i košarku i televiziju. Zašto ne bi ulicu u Beogradu, imao recimo Bogdan Tirnanić? Važno je da obeležje, spomenik, trg, skver, ulicu, dobiju oni koji su uradili nešto za sve nas, bez obzira da li su lekari, umetnici, novinari, generali, političari. Zalažem se i da akrobata Dragoljub Aleksić dobije ulicu, jer je i on obeležio jedno vreme", zaključio je Vesić u intervjuu za "Novosti".

Grad zajedno s Vladom Srbije priprema projekat da više od 300 ulica u Beogradu koje nemaju imena dobiju nazive.

Dragoljub Aleksić bio je akrobata, filmski scenarista, reditelj, producent i glumac, poznat u jugoslovenskim, evropskim i svetskim okvirima. On je igra glavnu ulogu u prvom srpskom filmu sa snimljenim filmskim dijalogom "Nevinost bez zaštite", priču o junaku koji pomaže i spasava od nasilja sirotu, nezaštićenu devojku. Osim tumačenja glavne uloge u sopstvenom filmu Aleksić igra i u filmu "Desant na Drvar" Fadila Hadžića. Ulogu Dragoljuba Aleksića - Čoveka od čelika, tumači Nenad Jezdić u filmu "Čarlston za Ognjenku", Uroša Stojanovića.

 

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.