Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

(VIDEO) Gradonačelnik Gdanjska izboden nožem i lekari mu se bore za život, napadač uhapšen

Prema nezvaničnim informacijama, Adamovič je izboden više puta u predelu srca i ima probijenu aortu, a nakon pružanja hitne pomoći na bini odmah posle napada u kritičnom stanju prevezen je u bolnicu gde ga operišu, dok je predsednik Poljske Andžej Duda saopštio je da su lekari tokom operacije uspeli da povrate rad srca
Datum: 14/01/2019

(VIDEO) Gradonačelnik Gdanjska izboden nožem i lekari mu se bore za život, napadač uhapšen

Foto: Tanjug - AP

Gradonačelnik Gdanjska Pavel Adamovič izboden je nožem na gradskom trgu na proslavi najveće dobrotvorne manifestacije u Poljskoj, a lekari mu se bore za život.

Prema nezvaničnim informacijama, Adamovič je izboden više puta u predelu srca i ima probijenu aortu a nakon pružanja hitne pomoći na bini odmah posle napada u kritičnom stanju prevezen je u bolnicu gde ga operišu, dok je predsednik Poljske Andžej Duda saopštio je da su lekari tokom operacije uspeli da povrate rad srca.

Poljak koji je napao nožem i teško povredio gradonačelnika Gdanjska Pavela Adamoviča, lokalni je kriminalac koji je pet godina proveo u zatvoru, saopštila je poljska policija i navela da ga je uhapsila kada ga je obezbeđenje savladalo.

"Napadač je dvadesetsedmogodišnji žitelj Gdanjska koji je u prošlosti osuđivan za krivična dela protiv zdravlja i života. Do bine je prošao najverovatnije zahvaljujućí propusnici za medije", rekla je poljskoj državnoj televiziji portparol lokalne policije u toj luci na Baltiku Karina Kaminjska. 

Mediji u Gdnajsku prenose da je napadač koji je upao na scenu, izbo gradonačelnika i vikao da ga je opoziciona Građanska platforma, dok je bila na vlasti, nevinog strpala u zatvor, u stvari muškarac koji je nedavno izašao iz zatvora, pošto je bio osuđen na 5 i po godina zbog oružanih pljački četiri banke u Gdanjsku. 

Napad su žestoko osudili među prvima najviši poljski zvaničnici, premijer Mateuš Moravjecki, ministar unutrašnjih poslova Joahim Bruđinjski i predsednik Poljske Andžej Duda.

"Potreseni smo svi tim šokantnim napadom. Ništa nikada ne može da opravda taj zločin. Danas gradonačelnik Adamovič nije naš politički protivnik, već žrtva zločinačkog napada. Svi smo zajedno u moltivama za njegovo zdravlje", reagovala je u ime vladajuće stranke Pravo i Pravda potpredsednica Sejma poljskog parlamenta Beata Mazurek. 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.