Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

(VIDEO)Tuča zbog Šljivančanina: Aktivisti Inicijative mladih napadnuti, SNS tvrdi da su huligani prekinuli tribinu

Na tribini u Beški došlo je do incidenta i napada na aktiviste Inicijative mladih za ljudska prava kada je trebalo da govori Veselin Šljivančanin, javlja N1.
Datum: 17/01/2017

 (VIDEO)Tuča zbog Šljivančanina: Aktivisti Inicijative mladih napadnuti, SNS tvrdi da su huligani prekinuli tribinu

Foto N1

Aktivisti Inicijative mladih večeras su došli na Tribinu u Beški, koju je organizovala SNS, na kojoj je govorio haški osuđenik Veselin Šljivančanin i kako prenose mediji dogodio se incident u kome su povređeni kada ih je napala grupa prisutnih. 

Tribina koju je organizovala Srpska napredna stranka je prekinuta kada je Šljivančanin počeo da govori, i kada su aktivisti Inicijative izašli ispred stola i razvili transparent na kojem je pisalo: "Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama". 

Na tribini u Beški došlo je do incidenta i napada na aktiviste Inicijative mladih za ljudska prava kada je trebalo da govori Veselin Šljivančanin, javlja N1.  

N1 prenosi navode aktivisti Inicijative da su ih ispred prostorija gde je održavan skup, "krupni mladići" tukli i šutirali, kao i da su im oštetili automobil.

Direktorka inicijative Anita Mitić je, navode, rekla da je devetoro aktivista došlo u Bešku na tribinu i kada je počelo obraćanje Šljivančanina izvadilo pištaljke, te da su nakon toga na njih nasrnuli prisutni.

Međutim, Srpska napredna stranka saopštila je da je grupa huligana prekinula njihovu tribinu u Beški i brutalno uznemiravala učesnike.

Osim toga, naprednjaci od nadležnih traže da reaguju i zaštite slobodu govora i mišljenja u Srbiji.

"SNS šokirana je fašističkim ispadima pojedinaca, koji se u javnosti predstavljaju kao aktivisti ‘Inicijative mladih’. Naime, grupa huligana prekinula je večeras tribinu SNS koja se održavala u Beški i brutalno uznemiravala učesnike tribine, građane koji su mirno i dostojanstveno slušali govornike" navedeno je u saopštenju. 
Kako se navodi toj grupi huligana nije bilo dovoljno što su na najbrutalniji način pokušali da spreče slobodu govora, što su se nasilnički isprečili ispred govornice, "razvili svoje propagandne transparente, histerično duvali u pištaljke, već su i izbeglicama iz Krajine psovali srpsku majku i vikali im da su zločinci". 
SNS je pozvala nadležne državne organe "da privedu pravdi pomenute fašiste, i obezbede red i mir, i pozvala sve nadležne institucije da reaguju, i stanu u zaštitu slobode govora i mišljenja u Srbiji". 

[removed][removed]


Ukupno komentara: 4Sva polja su obavezna.GB
18.01.2017 - 17:32
Zasto
Zasto me sve ovo podseca na predizbornu 1933.god.kada su jurisnici iz SA mlatili sve one koji ne misle kao njihov sef?
Горан
19.01.2017 - 01:13
непозвани гости
Ко су, шта раде, ко им плаћа простор и активности, не види се баш најјасније са њиховог сајта. Задатак да. Е сад, непозвани потегли чак из престонице у Бешку. Па бар да су цивилизовано слушали трибину ( обично посећујем оне манифестације које ме занимају ) која је, видим, била отворена за јавност а не само за активисте. И сутрадан да су, на свом сајту, трућали што их воља... . Не познајем гдина Шљиванчанина, али ми се чини, децо драга, хтели ви то да признате или не, једна добрано поштена и часна биографија. А шта ће у вашој писати: кад за реп а ја кев, кев. И најгоре, што ви верујете, да сте, нешто као важни.
19.01.2017 - 01:13
Srbin
Zato što si budala,ovo izbacivanje ljigavaca iz sale nije batinanje, njih treba umlatiti samo zbog Šljivančanina, politiku SNS ne podrzavam a ovu Anitu Mitić su šiptari i ameri na Kosvu u letnjem kampu obučavali kako da unese nerede među Srbe i to oni debelo plaćaju.
Antinacos
19.01.2017 - 13:29
Pih
@Srbin- Manjina,ali zaista samo MANJINA(ne u nacionalnom,vec u kulturoloskom ili politickom smislu),na najglasnija.I bezobrazna!I nevaspitana!I nekulturna!Naravno,takvo je vrema da oni postaju, sebi, vazni.Putin u Rusiji i rialiti predsednik u USA.