Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

(FOTO) Stigli MIG-ovi, Vučić "skoro zaplakao"

Dodao je da je njegova želja da MIG-ovi ponesu imena "naših junaka koji su branili zemlju opd NATO agresije, da nose imena - Veličković, Đurić, Radosavljević Pavlović..."
Datum: 21/08/2018

(FOTO) Stigli MIG-ovi, Vučić "skoro zaplakao"

Foto: Tanjug-AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je na Aerodromu u Batajnici svečanom prijemu dva remontovana MIG-a 29, koje je Srbija nabavila od Rusije.

Tom prilikom rekao da je "skoro zaplakao" kada ih je video.

"Prvi put smo videli snažna krila Srbije, prva dva, primljena danas u operativnu upotrebu, koje smo dobili iz Rusije. Na još šest MIG-ova 29 rade srpski i ruski stručnjaci i po prvi put ćemo na paradi izaći sa osam MIG-ova 29, a imamo mi i tri MIG-a 21", rekao je predsednik Vučić u batajjnici. 

"Ja sam skoro zaplakao kada sam ih video i čuo, ne znam kako vi?", istakao je on i dodao da je njegova želja da MIG-ovi ponesu imena "naših junaka koji su branili zemlju opd NATO agresije, da nose imena - Veličković, Đurić, Radosavljević Pavlović..." 

Prema njegovim rečima danas imamo tri 29-ke, imaćemo šest za dva meseca. "Imaćemo devet. Najmanje osam će leteti početkom novembra na velikom mitingu koji organizujemo. Time pokazujemo koliko je Srbija ojačala i napredovala", kazao je Vučić i dodao da u roku od 12 - 14 meseci dobijamo i najbolje borbene helikoptere. 

"To je potpuno druga vojska, potpuno promenjena krvna slika našeg ratnog vazduhoplovstva. Imao još jedan aranžaman ali neću sada da kažem, da iznenadimo naše vojnike", rekao je Vučić i zahvalio Putinu i ruskim stručnjacima koji su radili sa našima na remontu "migova". 

Prema njegovim rečima, problem je u nedostatku ljudi koji bi leteli na trenažnim letovima. Zbog toga, kako kaže, u planu je da se ozbiljno radi na tome, da se povećaju plate zaposlenima u vojsci, poboljša školstvo za buduće pripadnike Vojske, grade stambene jedinice.

Ranije danas, na aerodromu u Batajnici obavljen je svečani prijem dva remontovana MIG-a 29, koje je Srbija nabavila od Rusije, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, preneo je B92.

Remont ova dva aviona MIG-29 obavljen je u Srbiji, i od danas su u sastavu Ratnog vazduhoplovstva Srbije.

Prema nezvaničnim najavama, u okviru svečanosti mogao bi da bude izveden i probni let MIG-ova 29, koji su proteklih meseci modernizovani i u potpunosti pripremljeni za letove.

 

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je po dolasku tih aviona rekao da ćemo imati ozbiljnu eskadrilu, ubedljivo najsnažniju u našem regionu, kao i da sa tim avionima rešavamo problem u narednih 20 godina.

Ministarstvo odbrane je, takođe, ranije najavilo da će svih 14 "migova 29" do kraja ove godine ili najkasnije početkom sledeće biti u letnom stanju.

"Trenutno imamo četiri 'miga 29', spremna i u letnom stanju. Imamo još šest aviona 'mig 29' iz ruskih donacija i ugovaramo još četiri iz beloruske donacije. Svi oni će biti modernizovani i do kraja godine, eventualno početkom sledeće, biće u letnom stanju i čuvaće naše nebo" rekao je ranije ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Objasnio je da će se osim remonta nastaviti sa modernizacijom i daće svih 14 aviona biti urađeni na istovetan način.

Svi će biti u istoj klasi - "četiri plus" generacije, koja je jedna od najmodernijih, istakao je Vulin i naznačio da je od te klase bolja samo generacija "pet", ali nju poseduju samo velike svetske sile.

Vučića je dočekala počasna četa Vojske Srbije.

 

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

 

Događaju prisustvuju i ministar odbrane Aleksandar Vulin i predstavnici Vojske Srbije, kao i ambasador Rusije Aleksandar Ccepurin.

Vučić je nedavno, u obraćanju novinarima posle pokazne vežbe gađanja iz streljačkog naoružanja u Nikincima, krajem jula, najavio da će pre kraja godine u upotrebi u Vojsci Srbije biti najmanje osam ili devet aviona MIG 29.

Šest MIG-ova 29, koje je Srbija nabavila u okviru vojno-tehničke saradnje sa Ruskom Federacijom, stigli su u našu zemlju u oktobru prošle godine.

 

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

 


Ukupno komentara: 4Sva polja su obavezna.tyn123
21.08.2018 - 22:28
beba
dobilo dete igracke pa place od srece a srbi ce zato plakati od tuge
Todor
21.08.2018 - 22:28
Migovi
Teško njemu zaplakati , ko pijanom zapevati ?
mile
21.08.2018 - 22:29
migovi
adjde !predsednice ! malo manje patetike ! zatvorili ste kamp za obuku omladine i ako sve zemlje u okruzenju koje su neprijateljske prema Srbiji imaju slicne ! sada lepo ne odugovlacite sa uvodjenjem redovnog vojnog roka ! migovi su super ! investicije super ! ali ko ce da brani ovu zemlju.Svajcarski gradjani su svi vojni obveznici a niko i nikad ih nece napasti ! nas u okruzenju jedva cekaju da iskidaju ko besni psi ! dosta bre snishodljivosti i laznog pacifizma.
666666666666666666
23.08.2018 - 13:25
хахахаха
скоро заплакао ав ав,па наравно повећана му је плата 300\% а не плаћа ни кирију ни комуналије.Глат чиста лова у буџету вољеног на ав ав из херцегованаца