Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

Vučić: Oni koji su ubijali po Srbiji mi sole pamet o Savamali

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u prvom velikom intervjuu za neki štampani medij za Nedeljnik je govorio o mandatarki i pravcu nove vlade Srbije, o problemima u SNS-u, o nasledniku u stranci, o Kosovu, medijima i novinarima, o fontani na Slaviji, slučaju Savamala i sudbini Siniše Malog, o opoziciji, o konferencijama za novinare, o izborima u Beogradu... Pročitajte šta je rekao o Savamali
Datum: 22/06/2017

Vučić: Oni koji su ubijali po Srbiji mi sole pamet o Savamali

Foto: Nedeljnik

Zašto i dalje potcenjujete slučaj Savamale, o kojem priča i Evropska unija? Zar za vas nije problem što policija nije reagovala na prijave građana? I kako je moguće da taj slučaj još nije rešen?

Da pitam ja vas nešto. Je li Ranko Panić ubijen? Jeste! Kad ste objavili da je ubijen? Kada je bilo koji medij objavio da je Ranko Panić ubijen? Da li je krenula istraga zbog ubistva čoveka? Da li je vođena istraga ili je nije vodio predivni Tadić kojeg ste mnogo voleli i poštovali. Nije vodio istragu zbog ubistva čoveka? I to nije bilo pitanje ni za Evropsku uniju ni za srpske medije?

 

To nije odgovor na naše pitanje.

A nije odgovor?! Znači, to nije odgovor. Znači, ti isti Janković, Šutanovac, Jeremić, svi ti koji su bili u vrhu režima koji je likvidirao Ranka Panića, nisu bili zainteresovani ni za vođenje istrage za to, ali sada meni sole pamet za dve protivpravno podignute -- izvinjavam se, ne dve, nego tri -- barake.

 

Vi ste rekli da su to mogli da urade potpuni idioti...

Pustite sad to. Da mi prvo analiziramo njihov moralni ugao, pa ćemo onda da vidimo šta sam ja rekao. Ja ću da ponovim sve isto. To nije smelo da se dogodi na takav način i krivci moraju da odgovaraju. I siguran sam da to ima veze sa gradskom vlašću. Jer to je negde jedino logično. Tačka. Jesam to rekao. I to kažem i danas. Zato je moja moralna pozicija čista. Ali nije čista pozicija onih koji su ubijali po Srbiji, a da nisu ni vodili istragu za to. Takvi da mi sole pamet o tome? Neće moći.

 

Zamislite sebe u opoziciji sa slučajem Savamala. Zar vi to ne biste koristili?

Bio bih glup kada bih koristio. A da nisam glup pokazuju rezultati. Nemojte da smetnete s uma da je neko ko je bio u radikalima dobio toliki broj glasova, i to bez ikakve spoljne ili medijske podrške. Da smo pravili gluposti -- nego šta nego jesmo. Ali čovek valjda odraste. Pa nema taj Janković 25 godina.

 

Zar nije vama u interesu da se reši slučaj Savamala?

Jeste. Tačno. I rešiće se. Ali ja vas uporno pitam što nije rešeno ko je ubio Ranka Panića. Što nije rešeno ko je ubio Milana Pantića? Što nije rešeno ko je ubio Slavka Ćuruviju?

 

Zar nije to vodio Miki Rakić? I šta vi uopšte danas mislite o Mikiju Rakiću? Da li je on uspešno obavljao svoj posao?

Hoćete da vam kažem zašto mislim da je uspešno obavljao? I to bez obzira što po mrtvom čoveku danas pljuju njegovi najbliži saradnici. Ja mislim da je on bio neka vrsta političkog tapacirunga za sve gluposti koje bi razne budale pravile po raznim službama. I ja sam mu, što se države tiče, zahvalan na tome. Ali hoćete da vam objasnim još jednu stvar? Kad ste u Srbiji u poslednje četiri godine poslednji put videli prisluškivani razgovor, transkript u nekim novinama? Ono što smo čitali svaki dan u nastavcima u vreme velike demokratije Borisa Tadića 

 

 

INTERVJU PREDSEDNIKA SRBIJE ALEKSANDRA VUČIĆA MOŽETE PROČITATI U NOVOM BROJU NEDELJNIKA KOJI JE NA KIOSCIMA OD 22. JUNA ILI NA NOVINARNICA.NET


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Српско-канадски писац из Макаа
22.06.2017 - 14:41
Президент Србије НЕМА НИКАКВУ ИЗВРШНУ ВЛАСТ
Крајње је време да Мали Алек схвати да је сам себе поставио на место wallflower девојке на плесу у средњој школи у сједињенодржављанском Средњем Западу. Президент Србије НЕМА НИКАКВУ ИЗВРШНУ ВЛАСТ. Он може да дели медаље и да гледа своја посла у председништву. Које је, узгред буди речено, обећао да премести у бивши СИВ, а да зграду Новог двора уступи (не знам само коме конкретно, јер питање је ко је титулар у катастру) за музеј.