Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

Vučić postao počasni profesor

Na Evroazijskom univerzitetu Gumiljov, dodeljena mu je titula počasnog profesora
Datum: 09/10/2018

Vučić postao počasni profesor

Foto Tanjug

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću danas je, na Evroazijskom univerzitetu Gumiljov, dodeljena titula počasnog profesora.

Nakon što se obratio studentima u amfiteatru ove moderne obrazovne ustanove u Astani, Vučić je istakao da može da garantuje da će Srbija uložiti sve napore u očuvanju mira.

"Sproveli smo teške reforme, fiskalnu konsolidaciju. Danas mogu reći da je Srbija na dobrom putu. Uspeli smo da stvorimo suficit u budžetu treću godinu zaredom, a nemamo gas ni naftu. Ssampioni smo u privlačenju dirketnih stranih investicija. Mislim da smo u ovoj godini treća zemlja u Evropi po privrednom rastu“, preneo je on studentima. 

Vučić je istakao da je impresioniran Kazahstanom kako vodi suverenu i nezavisnu politiku, što i on čini, ukazujući i da je to jedan od razloga što cenimo Kazahstan toliko i što imamo toliko postovanje od predsednika Nursultana Nazarbajeva. 

U holu Univerziteta, nakon predavanja, otkrivena je tabla sa imenom Aleksandra Vučića kao počasnog profesora, na zidu na kojem se nalaze imena mnogih važnih svetskih ličnosti, takođe sa zvanjima profesora tog univerziteta.


Ukupno komentara: 2Sva polja su obavezna.Ne šalim se!
09.10.2018 - 17:20
Ruško u Kazahstanu
Postoje potencijali za saradnju između Srbije i Kazahstana, naime, Ruško bi mogao odmah da se zaposli i počne da predaje na univerzitetima u Kazahstanu, naravno, podnese ostavku na sve funkcije u Srbiji!
Ne šalim se!
09.10.2018 - 17:20
Ruško u Kazahstanu
Eto, nek Ruško sad podnese ostavku na sve funkcije u Srbiji!