Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

Vučićevo obraćanje u podne, protesti ispred Predsedništva, obratiće se i Zoran Lutovac...

Lider "Dveri" Boško Obradović je rekao da se protest ispred Predsedništva održava "zbog onoga što se dešavalo sinoć u zgradi RTS-a"
Datum: 17/03/2019

Vučićevo obraćanje u podne, protesti ispred Predsedništva, obratiće se i Zoran Lutovac...

Ispred zgrade Predsedništva Srbije okupiliu su se građani u novom protestu "1 od 5 miliona", pošto je za podne zakazano obraćanje javnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom ulaska demonstranata u zgradu Radio televizije Srbije.

Iz Saveza za Srbiju (SZS) pozvali su na protest u podne jer su se RTS i vlast oglušili o zahteve protesta „Jedan od pet miliona“ i pošto je ministar policije Nebojša Stefanović poslao policiju na „goloruk narod“ i pošto su „besomučno lagali“ na Pinku i RTS-u o dešavanjima na sinoćnjem protestu.

Okupljamo se na konferenciji za medije Aleksandra Vučića i čekamo da podnese ostavku najveći lažov u istoriji Srbije“, navedeno je u saopštenju SZS.


 

Lider "Dveri" Boško Obradović je rekao da su danas ovde da iskažu protest zbog onoga što se dešavalo sinoć u zgradi RTS-a. 

Očekuje se da se sa kamiona obrate govornici, a kako je rekao Obradović, biće emitovana uživo Vučićeva konferencija, ironično dodajući da će im objasniti šta je bilo pošto oni nisu bili tamo.

Obradović je najavio i da će Zoran Lutovac, predsednik DS-a, u ime SzS da se obrati po završetku Vučićeve konferencije za štampu.

Okupljeni građani su prošli ogradu ispred predsedništva Srbije i prišli ulazu.

Lutovac je izveštaču Nedeljnika rekao da je ideja bila da se sa kamiona gleda Vučićeva konferencija, ali da nisu dozvolili kamionu da priđe.


 

"Građani su sada ovde da bi rekli ono što nisu mogli sinoć na RTS-u", rekao je Lutovac.

Dragan Đilas je potom sa megafona poručio okupljenima da će kamion ipak stići ispred Predsedništva.

Lutovac je potom sa megafona pozvao da se kamion koji se nalazi u Ulici kneza Miloša propusti.
Ispred Predsedništva je primetno i prisutvo Žandarmerije.
 

 

 

 

 


 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.