Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

Vujošević: Zašto nisam govorio na protestu "Stop krvavim košuljama"

Košarkaški trener Duško Vujošević rekao je da je, po dolasku na protest, bio obavešten od organizatora da su dve grupe posebno agresivno usmerene prema njemu i glumici Mirjani Karanović, te da su se, uprkos njegovom insistiranju da govori, odlučili da to ne učine
Datum: 09/12/2018

Vujošević: Zašto nisam govorio na protestu "Stop krvavim košuljama"

Foto: Nedeljnik

Iako su na sinoćnjem protestu "Stop krvavim košuljama", kao govornici, bili najavljivalni košarkaški trener Duško Vujošević i glumica Mirjana Karanović, oni se nisu obratili građanima.

Vujošević je u izjavi za N1 objasnio da je on insistirao da priča, ali da su mu, po dolasku na protest, organizatori rekli da od policije imaju informacije da će biti ubačene dve grupe i da je posebna agresija okrenuta prema njemu i Mirjani Karanović.

"Čim smo seli tamo počela je priča da od policije imaju informacije da će biti ubačene dve grupe. Jedna su neki navijači, druga, ne znam sad, nešto vezana za Kosovo i da je posebna agresija okrenuta prema meni i Mirjani. Ja sam insistirao da pričam, jer sam i došao da pričam upravo što se dešavaju takve situacije. Znači, pod jedan, da li su to lažne vesti ili tačne, verovatno su i tačne, ali policija ako ima takve informacije treba da sprečava i da obezbeđuje red na tim skupovima, a ne da signalizira i na taj način onemogućava da se nastupi. Ja sam pet, šest puta insistirao da pričam, baš zbog takve situacije, i zbog takvih situacija koje se ovde često dešavaju, međutim, organizator skupa, Stefan Pavlović, je doneo odluku da ne želi da taj prvi skup protekne u nekoj tuči, svađi, krvavih košulja i glava, nego da prođe mirno. Mi nismo ljudi koji izazivaju nered, ni po čemu, imamo svoje kritičko mišljenje o stvarima koje se dešavaju u našem društvu. Nismo bili u prilici da ga iznesemo, nije nam dozvoljeno, to je još jedan od pokazatelja u kakvom je stanju danas društvo", rekao je Vujošević.

Aktivistkinja i jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović rekla je da su se, uprkos najavama, sa Duškom Vujoševićem i Mirjanom Karanović dogovorili da, ipak, ne govore iz bezbednosnih organizacija.

"Prosto imali smo informacije da će se određene navijačke grupe skupiti na protestu i da će pokušati da izazovu nemire ili da će prosto pokušati da pokrenu masu. Nismo želeli da to ode u nekom pogrešnom smeru", rekla je ona.

Na protestu "Stop krvavim košuljama" sinoć, pre protestne šetnje koja je išla do Narodne skupštine, RTS-a, kroz Svetogorsku i Makedonsku ulicu, sve do tržnog centra "Staklenac", govorio je samo glumac Branislav Trifunović. Protest je protekao mirno i bez incidenata.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.stevan
09.12.2018 - 14:50
budi sportski radnik
Po Bogu prijatelju pa zar si umislio da sada mozes i u politiku,da menjas ono sto je odavno postalo svakodnevnica,pocev od demokratskih promena pa do danas.Ti sto istices cast ,osecanje i obavezu za \'\'demokratskim\'\'dijalogom dajes sebi za pravo da ovde u Srbiji koja ti je sve dala, pametujes.Veruj da bi bilo vrlo lekovito,za nas ovde u Srbiji, da svu svoju energiju,znanje,elokventnost,cast...usmeris na svoju pra-djedovinu crnu goru i tamo pricas o demokratiji,ljudskim pravima i pravu na drugi stav i misljenje.Kad tamo resis probleme i prevaspitas tamosnje vlastodrsce,uverimo se da si uspeo u tome,veruj da ce te narod ovde docekati kao Mesiju,do tada znas sta ti je ciniti,nadam se.