Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

"Za Niš bez straha": Organizovan protest "1 od 5 miliona"

Okupljenima se u ime organizatora obratila pijanistkinja Marija Dinov Vasić, koja je navela da je 11. januar, koji je inače dan oslobođenja Niša od turske vlasti izabran za početak protesta jer je ovo, kako je rekla, najvažnije oslobođenje-oslobođenje Nišlija
Datum: 11/01/2019

"Za Niš bez straha": Organizovan protest "1 od 5 miliona"

Foto: Twitter/Južne vesti

U Nišu je danas u 18 časova počeo protest na Trgu kralja Milana pod nazivom "STOP TERORU-ZA NIŠ BEZ STRAHA#1od 5miliona". koji je organizovao Pokret mladih "Za Niš bez straha".

Okupljanje građana je počelo uz zvuke pesama Đorđa Balaševića i Beogradskog sindikata. Na protestu su viđeni i niški funkcioneri. Okupljenima se u ime organizatora obratila pijanistkinja Marija Dinov Vasić, koja je navela da je 11. januar, koji je inače dan oslobođenja Niša od turske vlasti izabran za početak protesta jer je ovo, kako je rekla, najvažnije oslobođenje-oslobođenje Nišlija. Ona je pročitala i zahteve, među kojima su ostavka ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović a potom i gradonačelnika Niša Darka Bulatovića te "oslobađanje zarobljenih medija i stvaranje nezavisnog regionalnog servisa u Nišu", kao i obezbeđenje svih pružnih prelaza u Nišu rampom i svetlosnom signalizacijom.

Kako prenose Južne vesti građani su krenuli u šetnju od Trga kralja Milana do Komade Vojske. Okupljenji skandiraju "Av, av", "Izađite napolje" i drugo.

U saopštenju  Pokreta navodi se da se protest organizuje „nakon dugogodišnjeg terora, vladavine strahom i bahatom nesposobnošću vlasti, kojima su građani Niša izloženi, a koji je kulminirao užasnom nesrećom na pružnom prelazu kod Donjeg Međurova“.

Zahtevi su i da se svi pružni prelazi u Nišu obezbede rampama i svetlosnom signalizacijom, da se stane na put partijskom zapošljavanju i da se rasvetle svi slučajevi paljenja automobila u Nišu. Pokret će zatražiti da se zaustavi isključenje struje socijalno ugroženim građanima i da javni izvršitelji ne postupaju u sporovima koji se vode protiv socijalno ugroženih građana.

Vraćanje Aerodroma, Elektrodistribucije i Regionalne privredne komore gradu Nišu takođe je jedan od zahteva „Za Niš bez straha“.

Kako se navodi, organizovanje protesta podržali su Savez za Srbiju, Pokret Dosta je bilo, Pokret slobodnih građana i sindikat Sloga.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.