Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Društvo

"Ako je Đinđić ikada bio orijentir, to je danas...": Čedomir Jovanović u "Šetnji za Zorana"

Od sedišta LDP-a do dvorišta Vlade Srbije šetali su građani u znak obeležavanja 16 godina od ubistva nekadašnjeg premijera
Datum: 12/03/2019

"Ako je Đinđić ikada bio orijentir, to je danas...": Čedomir Jovanović u "Šetnji za Zorana"

Foto: Tanjug

Građani koji su učestvovali u "Šetnji za Zorana", u organizaciji Liberalno-demokratske partije (LDP), šetali su od sedišta te stranke do dvorišta Vlade Srbije, gde su položili vence i cveće na mestu na kojem je pre 16 godina ubijen premijer Zoran Đinđić, preneo je N1.

Nakon toga, kolona poštovalaca i prijatelja ubijenog premijera nastavila je šetnju do Novog groblja, gde je Đinđić sahranjen.

Posle polaganja cveća, lider LDP Čedomir Jovanović rekao je da je 16 godina dovoljno svakom razumnom društvu da zauzme jasan stav o tragediji koja se dogodila prilikom ubistva Đinđića.

On je dodao da su članovi LDP već godinama na ulici 12. marta, na godišnjicu ubistva, jer tako žele da iskažu ne samo poštovanje prema njemu, već i da iskažu želju da se otkriju nalogodavci ubistva.

Ako je Zoran ikada bio orijentir, to je danas... Nikada 12. mart nije bio više dezorijentisan nego danas", rekao je Jovanović i dodao da ideje koje je širio Đinđić ne pripadaju ni njemu ni Demokratskoj stranci, već su pravo svakog čoveka u Srbiji.

Prema njegovim rečima, ubijeni premijer se zalagao za modernu Srbiju.

"On je možda mogao da čeka, ali ova zemlja nije", rekao je Jovanović.

 


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Aca
12.03.2019 - 20:40
Dosta bre
Dosta sa zanosenjem -samo se pamte veze sa kriminalcima I clan.ds Koji su se obogatili.