Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Aleksandar Olenik: "Sergej Trifunović planira da se kandiduje za predsednika PSG"

Glumac Sergej Trifunović izjavio je danas da ne želi da komentariše izjavu člana izvršnog odbora Pokreta slobodnih građana
Datum: 10/01/2019

Aleksandar Olenik: "Sergej Trifunović planira da se kandiduje za predsednika PSG"

Foto: Nedeljnik

Član Izvršnog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) Aleksandar Olenik izjavio je da je zasad jedini formalni kandidat za predsednika tog pokreta, ali i da ima saznanja da glumac Sergej Trifunović planira da se kandiduje za tu funkciju. On je naveo da je 18. januar krajni rok za podnošenje kandidature, a izbori za novog predsednika zakazani su za 26. januar.

Glumac Sergej Trifunović izjavio je danas da ne želi da komentariše izjavu člana izvršnog odbora Pokreta slobodnih građana Aleksandra Olenika, kako bi on mogao biti jedan od kandidata za novog predsednika PSG.

"On može da izjavljuje šta god hoće, ali ja ne želim ništa da komentarišem", rekao je Trifunović za agenciju Beta.

Olenik je za "Danas" kazao da je njegov program pre svega prepoznavanje nužnosti smene vlasti predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

On je dodao da nema dileme da bi Srbija trebalo da teži i učini sve kako bi bila član EU, da bi Kosovo trebalo da postane punopravni član svih međunarodnih organizacija i da bi trebalo voditi politiku "sa jasnom svešću o tome da je Kosovo faktički nezavisna država".

Pozvao je građane da se odazivaju građanskim protestima protiv nasilja koji se subotom održavaju u Beogradu i ocenio da nije sasvim jasno koliki je upliv i uticaj Saveza za Srbiju na tom protestu.

Olenik je kazao da se zalaže za bojkot izbora pod trenutnim uslovima, a kao jedan od glavnih razloga navodi nedavno održane izbore u Lučanima, gde su biračima, kako je rekao, bile "zavezane oči i zapušene uši".

"Ako se ništa ne promeni do republičkih izbora, biračima će biti vezane i noge, a onda je potpuno besmisleno učestvovati u pravljenju fasade režimu Vučića da je Srbija država u kojoj vlada minimum uslova za demokratske izbore", rekao je Olenik.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.