Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Brnabić posle sednice Saveta za bezbednost: "Naša reakcija će biti odmerena, Priština je zadala završni udarac dijalogu"

Ona je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednosti rekla da je, uz izbegavanje formiranja Zajednice srpskih opština na Kosovu i uvođenje taksi na robu iz Srbije i BiH, usvajanje platforme treći i završni udarac dijalogu
Datum: 08/03/2019

Brnabić posle sednice Saveta za bezbednost: "Naša reakcija će biti odmerena, Priština je zadala završni udarac dijalogu"

Foto: Tanjug

Pregovaračka platforma Prištine je, bez ikakve sumnje, treći i završni udarac dijalogu, to je dokument protiv bilo kakvog kompromisa i dijaloga, suprotan zdravom razumu, a rekacija Srbije biće odmerena i u interesu naših građana, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić, preneo je N1.

Ona je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednosti rekla da je, uz izbegavanje formiranja Zajednice srpskih opština na Kosovu i uvođenje taksi na robu iz Srbije i BiH, usvajanje platforme treći i završni udarac dijalogu.  

Brnabić je najavila da će najuži državni vrh novonastalu situaciju posle usvajanja platforme u Prištini razmotriti sa patrijarhom Irinejom i Sinodom SPC.

Srbija će, kako je naglasila Brnabić, reagovati odmereno, a umeće i da zaštiti svoje državne interese i interese svojih građana.

Brnabić je ukazala da je proteklo 2.149 dana od potpisivanja Briselskog sporazuma, a da Priština još nije primenila ključnu odredbu o osnivanju Zajednice srpskih opština.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.