Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Čanak: Otkud sad zakon o finansiranju AP Vojvodine? Pitajte Maju Gojković, spavala je u mojoj jakni sa 14 godina

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković zakazala je za 20. mart sednicu na kojoj će se raspravljati Predlog zakona o finansiranju AP Vojvodina, a N1 navodi da je to prvi zakon koji je prihvatila vlast, a da dolazi od opozicije
Datum: 12/03/2019

Čanak: Otkud sad zakon o finansiranju AP Vojvodine? Pitajte Maju Gojković, spavala je u mojoj jakni sa 14 godina

Foto: Nedeljnik

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je za 20. mart sednicu na kojoj će poslanici raspravljati o Predlogu zakona o finansiranju Autonomne pokrajine Vojvodine koji se, kako je javio N1, čeka 10 godina.

To je inače predlog Nenada Čanka i to prvi koji je aktuelna vlast prihvatila, a da dolazi od strane opozicije.

Čanak je za N1 podsetio da Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) već "dugi niz godina" traži da se Zakon o finansiranju AP Vojvodine nađe na dnevnom redu Skupštine.

"Zašto se sada to dogodilo, to ne znam da vam kažem i morate da pitate nekog drugog. Ovo se dogodilo, ne znam šta će biti na sednici. To je uvek bilo pitanje političke volje. Morate pitati Maju Gojković otkud sada", rekao je Čanak.

On kaže da to ne bi stavljao u kontekst dnevne politike jer je, kako navodi, taj zakon ustavna obaveza i da je trebalo još 2008. godine da bude donet.

"Ipak, ne sumnjam da postoji i dnevno politički interes za takvim tačkama dnevnog reda. Biće veoma zanimljiva i plodonosna rasprava", smatra Čanak.

Dodaje da je "ovo već ko zna koji put" da ponavljaju zahtev za tim zakonom i da stoga nema iznenađenja otkud na dnevnom redu.

"Šta sam ja kriv, treba da se pravdam što je Maja Gojković to stavila na dnevni red? Kada je imala 14 godina, prespavala je u mojoj jakni, 1978. godina je to bila, jakne su čudo. To je stvorilo neraskidivu vezu između nas", rekao je Čanak.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.komarac
13.03.2019 - 08:31
"Finansiranje Vojvodine"
I malecki Čanak bi da Rističević i Ružić odredjuju koliko će \"leba da pojedu Vojvodjani,.Čija je pšenica,mlinovi,kukuruz svinje,nafta i ostalo blago Vojvodine? Sada vidimo i predlog Čanka da \"podseti\",kako je on bio inicijator od ranije za predlog o \"finansiranju \" Vojvodiune?Državna pljačka Vojvodine se nastavlja,jer je počela od ruskog predloga da Vojvodjani daju Rusima naftu ,Banatski Dvor,benzinske pumpe,a >Rusi će za uzvrat Srbiji \"dodeliti Kosovo!? Sad ćemo ostati bez svoje hrane i bogatstva,i Kosova.Briga mene za Kosovo,to je postalo\"naše\"1912 g.kada je srpska vojska bez ispaljenog metka ušla i osvojila Kosovo.Za to neka čita memoare srbijanskog konzula na Kosovu komediografa Branu Nušića,Cincara ,koji je bio konzul na Kosovu u ime Srbije?