Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Društvo

CarGo podneo krivičnu prijavu protiv Zorane Mihajlović

Kako je navedeno u prijavi, Mihajlovićeva je u decembru 2018. godine van svojih ovlašćenja izdala nalog da se saradnicima privrednog društva CarGo i licima koja sarađuju sa njima, plene vozila
Datum: 11/03/2019

CarGo podneo krivičnu prijavu protiv Zorane Mihajlović

Foto: Tanjug

Kompanija CarGo je saopštila je da je podnela Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović zbog zloupotrebe službenog položaja, preneo je N1.

Kako je navedeno u prijavi, Mihajlovićeva je u decembru 2018. godine van svojih ovlašćenja izdala nalog zaposlenima u Gradskoj upravi grada Beograda, Sekretarijatu za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Beograda i Sektoru za saobraćajni inspekcijski nadzor da se saradnicima privrednog društva CarGo i licima koja sarađuju sa njima, plene vozila.

U saopštenju se navodi da je krivična prijava podneta i protiv saobraćajnog inspektora Dragana Markovića i više N.N. lica koja su "po nalogu ministarke Mihajlović 12. decembra nezakonito oduzela putničko vozilo od saradnika privrednog društva CarGo Jovana Šarovića".

"Kao dokaz da je ova nezakonita radnja sprovedena i to po nalogu ministarke Mihajlović, CarGo je priložio CD razgovora na kojem se čuje da komunalni policajci govore da 'vozilo oduzimaju po nalogu ministarke sapbraćaja, da su u pitanju viši interesi i da je on samo koleteralna šteta'", piše u saopštenju.

Dodaje se da je CarGo kao dokaz podneo i potvrdu o privremenom oduzimanju vozila, rešenje o privremenom oduzimanju i zapisnik o inspekcijskom nadzoru.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.