Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

CRTA: Do 10 časova izlaznost 12,4 odsto

Biračka mesta otvorena su uglavnom na vreme. Kašnjenje do pola sata zabeleženo je na pet biračkih mesta. Tek svako peto biračko mesto u Lučanima je dostupno za osobe sa invaliditetom
Datum: 16/12/2018

CRTA: Do 10 časova izlaznost 12,4 odsto

Foto Tanjug

Biračka mesta u Lučanima otvorena su za glasanje na lokalnim izborima i početak glasanja protiče uglavnom u skladu sa propisanim procedurama, saopštila je CRTA posmatračka misija.

Kako se navodi, pravo glasa na lokalnim izborima u Lučanima ima ukupno 16.483 građana, a na izborima učestvuje 8 izbornih lista.

Do 10 časova na glasanje je izašlo ukupno 2.049 što je 12.4% od ukupnog broja birača.

Na sva 43 biračka mesta Crtinim posmatračima je dozvoljen pristup i posmatranje izbornog dana, stoji u saopštenju.

Biračka mesta otvorena su uglavnom na vreme. Kašnjenje do pola sata zabeleženo je na pet biračkih mesta. Tek svako peto biračko mesto u Lučanima je dostupno za osobe sa invaliditetom.

Foto CRTA
Izvor: CRTA

 

 

Na nekoliko biračkih mesta zabeležene su nepravilnosti. Vreća sa izbornim materijalom nije bila zatvorena prilikom prijema na jednom biračkom mestu. Na četiri biračka mesta kontrolni list nije bio ubačen na početku glasanja u praznu kutiju prilikom glasanja prvog birača, dok na otvaranju četiri biračka mesta nisu bili prisutni svi članovi stalnog sastava biračkog odbora. Na biračkom mestu Kotreža zabeležene su veće tenzije pa je intervenisala i policija.

Među manjim izbornim nepravilnostima izdvajaju se biračka mesta koja nisu bila pripremljena u skladu sa propisanim procedurama, što su posmatrači CRTA utvrdili na tri mesta.

Lokalni izbori se danas održavaju, pored Lučana i u Kladovu, Kuli i Doljevcu.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.