Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Dačić: Delegacija Kosova po ćoškovima i hoklicama u UN

Kako je objasnio, prištinska delegacija se prijavila preko Odeljenja UN za mirovne operacije (Department of Peacekeeping Operations) i tako dobila propusnice, uz koje, međutim, ne mogu da uđu u sale na sastanke
Datum: 26/09/2018

Dačić: Delegacija Kosova po ćoškovima i hoklicama u UN

Foto Tanjug

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u Njujorku da ga najviše interesuje da, u okviru zasedanja Generalne skupštine UN, razgovara sa zemljama koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova o tome da preispitaju svoju odluku.

Komentarišući prisustvo prištinske delegacije u zgradi UN, Dačić je rekao da "oni nisu tu, oni su po ćoškovima, po hoklicama, jer oni nisu članovi UN i nemaju iste propusnice, kao i članovi UN".

Kako je objasnio, prištinska delegacija se prijavila preko Odeljenja UN za mirovne operacije (Department of Peacekeeping Operations) i tako dobila propusnice, uz koje, međutim, ne mogu da uđu u sale na sastanke.

"Oni to rade svake godine, to je zloupotreba tog statusa, ali džabe im. Mislim da su svi prozreli o čemu se tu radi, da svi imaju u vidu da su napravili strašnu grešku kad su priznali Kosovo, i da se mnogi od njih danas kaju zbog toga i razmišljaju o povlačenju priznanja", rekao je Dačić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić i kosovski ministar Bedžet Pacoli kratko su se susreli u zgradi UN u Njujorku, kada ga je predsednica srpske Vlade upitala od koga je dobio dozvolu da boravi u UN.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Dusan Matic
27.09.2018 - 12:34
Uticajan
Oni ce biti tamo pre ili kasnije.Zbog takvog stava prema njima i omalovazavanja smo gde jesmo.Kad im budete dodeli stolicu u UN bice”Ko se zadnji smeje najsladje se smeje”