Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Dačić: U ponedeljak možda još jedna zemlja povuče priznanje Kosova

Šef srpske diplomatije rekao je da mu je ruski kolega Lavrov rekao da je za Beograd "istorijski uspeh da 12 zemalja povuče priznanje Kosova"
Datum: 18/01/2019

Dačić: U ponedeljak možda još jedna zemlja povuče priznanje Kosova

Foto: Tanjug

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da bi u ponedeljak, 21. januara, još jedna zemlja mogla da povuče priznanje nezavisnosti Kosova, preneo je B92.

Navodeći da je Beograd uspeo da vrati pitanje Kosova kao "glavnu temu dnevnog reda", Dačić je rekao da mu je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, tokom jučerašnje posete predsednika te zemlje Vladimira Putina, rekao da je za Beograd "istorijski uspeh da 12 zemalja povuče priznanje Kosova".

"Svima je poznato da su nam tražili da napravimo suspenziju naših aktivnosti na šest meseci, a da oni suspenduju takse koje su nam uveli. Da li to važi i za Ameriku da će ona prestati da lobira? Na Savetu bezbednosti su rekli 'pozivamo sve zemlje da priznaju nezavisnost Kosova'. Mi na sve to nismo pristali i nastavljamo dalje sa našim radom. Sutra nastavljamo dalje pregovore, ponedeljak je dan kada se može očekivati da još jedna zemlja povuče priznanje", rekao je Dačić.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.