Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Demostat: Vučić na 56, 2 odsto, Beli drugi sa 9, 5 odsto

Slede Vuk Jeremić - 9,3 procenata, Saša Janković sa 8,9 procenata i Vojislav Šešelj koji je na 8,8 procenata. Ostali kandidati zajedno imaju 7,3 odsto.
Datum: 29/03/2017

Demostat: Vučić na 56, 2 odsto, Beli drugi sa 9, 5 odsto

Foto Profimedia

Novo istraživanje Demostata pokazuje i dalje veliko vođstvo Aleksandra Vučića pred predsedničke izbore u nedelju i ukazuje na to da drugog kruga neće biti.

Kako je centar objavio, istraživanje u obzir uzima samo one koji su se izjasnili za koga bi glasali, dok se 18 odsto od 1.200 anketiranih još nije opredelilo.

Lider SNS ima podršku 56,2 odsto onih koji su opredeljeni, a slede četiri kandidata sa ispod deset odsto podrške, između kojih je razlika manja od jednog procenta.

Prema ovom istraživanju, najbolji rejting među njima ima Luka Maksimović, odnosno Ljubiša Preletačević Beli, sa 9,5 odsto, a slede Vuk Jeremić (9,3%), Saša Janković (8,9%) i Vojislav Šešelj (8,8%). Ostali kandidati zajedno imaju 7,3 odsto.

Demostat procenjuje izlaznost na 57 odsto. Anketa je urađena telefonski od 21. do 27. marta.

U prethodnom istraživanju Demostata, objavljenom pre desetak dana, Vučić je takođe imao veliku prednost i procenjenih 57 odsto glasova, ali je raspored ispod njega bio mnogo drugačiji.

Iza Vučića je jedini dvocifreni rejting tada imao Saša Janković (11%), Vuk Jeremić i Vojislav Šešelj su imali osam odsto, a Maksimović tek tri odsto.

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.