Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

"U meni je gnev malih ljudi, koji uvek plaćaju": Bokser koji je pretukao policajca dobio 114 hiljada evra za pravnu zaštitu

Kristof Detinger dobio je veliku (i finansijsku) podršku građana Francuske nakon što su se snimci njegovog napada na policajce pojavili u javnosti
Datum: 09/01/2019

"U meni je gnev malih ljudi, koji uvek plaćaju": Bokser koji je pretukao policajca dobio 114 hiljada evra za pravnu zaštitu

Profimedia

Bivši francuski šampion u boksu koji je snimljen kako udara policajce u toku protesta žutih prsluka, dobio je više od sto hiljada evra javnih donacija, prenosi Gardijan.
Platforma preko koje se prikupljaju sredstva na internetu "Leetchi" primila je oko 114 hiljada evra za Kristofa Detingera, pre nego što je prikupljanje novca obustavljeno, nakon što su franucski političari izrazili negodovanje povodom prikupljanja sredstava.
Sredstva su, kako je naglašeno, unapred opredeljena za troškove pravne zaštite.
Detinger se dobrovoljno predao policiji nakon što su u javnost izašli snimci njegovog sukoba sa policijom.
"Prokuvao sam. Istina je, loše sam reagovao", rekao je bokserski šampion Francuske iz 2007. i 2008. godine, objašnjavajući da je video represiju policije.
"Izlazim na demonstracije zbog penzionera, zbog budućnosti moje dece, zbog samohranih žena, zbog svega za šta se borimo.
"U meni je gnev malih ljudi, koji uvek plaćaju", zaključio je Getinger.
Ministri francuske vlade istakli su da je pružanje finansijske i bilo kakve druge podrške čoveku koji je napao službeno lice, nešto slično saučesništvu.

Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.