Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

Neuspeo državni udar u Gabonu: Vojska izvela tenkove na ulice da povrati demokratiju

U programu državne televizije Gabona pojavili su se vojnici i saopštili da je vojska preuzela kontrolu nad vladom
Datum: 07/01/2019

Neuspeo državni udar u Gabonu: Vojska izvela tenkove na ulice da povrati demokratiju

Foto: Profimedia

Vlada Gabona tvrdi da je povratila kontrolu nakon što je vojska pokušala državni udar, dodajući da su uhapšeni svi koji su pokušali da ga organizuju.

Prethodno je vojska saopštila da je izvršila držani udar, zbog čega je na ulice prestonice Librvila izvela tenkove, prenosi Gardijan. U programu državne televizije Gabona pojavili su se vojnici i saopštili da je izvršen državni udar kako bi se, kako tvrde, povratila demokratija.

Na programu se pojavio vojnik koji je pročitao saopštenje u kom se navodi da je vojska preuzela kontrolu nad vladom, prenosi AP.

Predsednik Gabona Ali Bongo, koji se na toj poziciji nalazi od 2009. godine, nalazi se van zemlje od oktobra, a sumnja se da je doživeo šlog. On je stanovnicima Gabona poslao novogodišnju poruku iz bolnice u Maroku.

Vlada tvrdi da su povratili kontrolu nad zgradom državnog elektronskog emitera u prestonici Librevilu i jednim putem koji su bili preuzeli pripadnici vojske, preneo je portparol vlade Gaj-Betran Mapangu za radio "Frans internešnel".Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.