Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Društvo

Dve ulice u Beogradu poneće imena po Dobrici Ćosiću i Miloradu Ekmečiću

Ćosićevo ime poneće sadašnja Zadarska ulica, a Travnička će poneti ime Milorada Ekmečića
Datum: 20/02/2019

Dve ulice u Beogradu poneće imena po Dobrici Ćosiću i Miloradu Ekmečiću

Foto: Nedeljnik, Printscreen

Sadašnja Zadarska ulica u Beogradu biće nazvana po akademiku Dobrici Ćosiću, a Travnička će poneti ime istoričara Milorada Ekmečića, kako pišu Večernje novosti.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, list piše da je taj predlog dala Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica Grada Beograda, koja je usvojila inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Ćosić i Ekmečić dobiju ulice.

Iz Gradske uprave Beograda su naveli da će po akademicima biti nazvane ulice koje trenutno nose imena po toponimima republika bivše Jugoslavije.

"Ćosićevo ime poneće Zadarska, izuzetno lepa i nedavno rekonstruisana ulica na Savskoj padini", rečeno je iz Gradske uprave za Novosti.

Kako su naveli, Travnička ulica će biti i "nova gradska promenada", s obzirom da će biti popločana i produžena da bi izašla na Savu.

Najnovije promene imena ulica biće usklađene sa projektom Vlade Srbije za unapređenje adresnog registra koji ima za cilj da ažurira evidencije naziva ulica, kako više ne bi bilo neprecizno ubeleženih adresa.

Prema navodima lista, konačnu odluku o preimenovanju Travničke i Zadarske ulice, doneće gradski odbornici na sednici 25. februara.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.