Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Grabar Kitarović: Nema dogovora između mene i Vučića za "velikosrpsku agresiju" i "genocid u NDH"

Bivši savetnik predsednice Hrvatske Mate Radeljić tvrdi da mu je Grabar-Kitarović, svojevremeno, nakon susreta sa predsednikom Srbije, izrekla uput da u njenim obraćanjima više ne navodi - genocid u Srebrenici, što je ona demantovala
Datum: 20/02/2019

Grabar Kitarović: Nema dogovora između mene i Vučića za "velikosrpsku agresiju" i "genocid u NDH"

Foto: Tanjug

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da ne postoji dogovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da u svoji obraćanjima ne upotrebljava "velikosrpsku agresiju", a on "genocid u NDH", preneo je N1.

"Ne. Pa vidite da sve vreme on govori o genocidu u NDH. Nema apsolutno nikakvog dogovora", rekla je predsednica Hrvatske koja je u poseti Berlinu.

Bivši savetnik predsednice Hrvatske Mate Radeljić tvrdi da mu je Grabar-Kitarović, svojevremeno, nakon susreta sa predsednikom Srbije, izrekla uput da u njenim obraćanjima više ne navodi - genocid u Srebrenici.

"Nekoliko puta sam, uprkos tom uputu, pokušao ubaciti u njena obaćanja taj termin "velikosrpska agresija" - genocidom u Srebrenici se nisam bavio, jer je to spoljna politika i taj deo nisam pokrivao - ali što se tiče velikosrpske agresije, pokušao sam, međutim ona je to redovno izostavljala iz obraćanja", kaže Mate Radeljić.

Iz Kabineta predsednice nakon toga usledio je odgovor.

"Ispod svakog nivoa je ponovo odgovarati na pitanja oko kojih ne postoji nikakva dilema. Ono što se dogodilo devedesetih godina bila je agresija na Hrvatsku u ime velikosrpske politike, a zločin u Srebrenici je i Međunarodni sud utvrdio kao genocid i niko dobronameran to ne dovodi u pitanje", navedeno je iz kabineta.


Ukupno komentara: 3Sva polja su obavezna.KOMARAC
21.02.2019 - 15:17
Tako lepa i pametna gospodja podvrgnuta je atmosferom od strane Srbije,koju ne zaslužuje.
Vukovar će Vučiću ostati večito na glavi,jer dotle nema sporazuma,Vučić bad man.Serbien president,have not demokratis side .
KOMARAC
21.02.2019 - 15:18
posle zločina u Vukovaru,neka se Vučić dogovara sa Venecuelom
Pored Venecuele,tu su još Sirija,Afgaganistan i Rusija zemlje,koje imaju najviše sirotinje,i koje nemaju demokratiju jer je Putin i ostali kraljevi uzeli sve u svoje ruke..I love USA best land! President Trump best man!
komarac
25.02.2019 - 06:18
predsdnica i predsednik,susedi u nesporazumu
Činjenica je da se gradjanski i ideološki rat nije vodio na teritoriji Srbije,nego na teritoriji Hrvatske i Bosne i Hercegovine.Slovenci su to brzo rešili.potrpali ih u brodove, and so long! Medjutim rat se nastavio,Vukovar uništen,Dubrovnik bombardovan(Izgradićemo nov Dubrovnik,a ne ovaj oronuli,- stari)...jouk for engliš.Ostavite gospodju Kolindu na miru,jer nema bolje i lepše od nje. I born in Fiume(Sušak),Tihovac 7 for famili Strižak 1937 g-- 28 mart.