Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Društvo

"Gruevski neće biti likvidiran, ako se vrati da odsluži zatvorsku kaznu"

"Da, apsolutno bi bio bezbedan Nikola Gruevski, begunac od pravde. Ako dođe i ovde bude trebalo da odleži zatvorsku kaznu, garantujemo da neće biti likividiran. A, i ko bi ga likvidirao?", rekao je Kotevski
Datum: 20/03/2019

"Gruevski neće biti likvidiran, ako se vrati da odsluži zatvorsku kaznu"

Foto: Profimedia

Direktor Istražnog zatvora "Skoplje" Đoko Kotevski izjavio je da odbeglom bivšem premijeru Nikoli Gruevskom garantuje apsolutnu bezbednost ako se vrati da odsluži zatvorski kaznu na koji je osuđen, piše makedonski portal MKD.

"Da, apsolutno bi bio bezbedan Nikola Gruevski, begunac od pravde. Ako dođe i ovde bude trebalo da odleži zatvorsku kaznu, garantujemo da neće biti likividiran. A, i ko bi ga likvidirao?", rekao je Kotevski.

Bivši makedonski premijer je u novembru prošle godine, nakon što je pravosnažno osuđen na dve godine zatvora, pobegao u Mađarsku, gde je dobio politički azil, tvrdeći da ima saznanja da bi bio likvidan ako ode u zatvor.

Gruevski je iz Makedonije pobegao nakon što je dobio rešenje da se javi u Istražni zatvor "Skoplje" na izdržavanje kazne koja mu je izrečena u slučaju nezakonite nabavke luksuznog "mercedesa". 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.