Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

"Ili zastava ili video-link": Dodik o sledećoj sednici Predsedništva BiH

"U Predsedništvu i dalje imamo problem isticanja zastave Republike Srpske na sastancima kojima prisustvujem. BiH je sastavljena iz dva ravnopravna entiteta i iz toga proizilaze sva kasnija postavljenja organa BiH. U pogledu isticanja zastave moj pristup ostaje isti", rekao je Dodik
Datum: 06/12/2018

"Ili zastava ili video-link": Dodik o sledećoj sednici Predsedništva BiH

Foto: Tanjug

Ukoliko bude postignut dogovor o isticanju zastave Republike Srpske, sednica Predsedništva može biti održana u zgradi u Sarajevu, u suprotnom ću predložiti da bude održana video-linkom", izjavio je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, a preneo Danas.

On je zakazao sednicu za 12. decembar sa 50 tačaka dnevnog reda, od kojih je jedna smena ambasadora.

"U Predsedništvu i dalje imamo problem isticanja zastave Republike Srpske na sastancima kojima prisustvujem. BiH je sastavljena iz dva ravnopravna entiteta i iz toga proizilaze sva kasnija postavljenja organa BiH. U pogledu isticanja zastave moj pristup ostaje isti", rekao je Dodik.

„Povući ću značajan broj ambasadora i veoma brzo imenovati nove. Zato ću u Banjaluci razgovarati sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, jer prema Ustavu RS predsednik predlaže i bira ambasadore, a član Predsedništva to treba da proglasi. Želim da se ponašam u skladu sa Ustavom Republike Srpske", poručio je Dodik.

Prema njegovim rečima, na sednici bi trebalo da bude donesena jedna izjava o evropskim integracijama, veliki broj bilateralnih sporazuma, te razmatran rad Veća ministara u oblasti evropskih integracija.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.