Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

"Istorijska prekretnica u trgovini": SAD i Južna Koreja potpisale sporazum o slobodnoj trgovini

Predsednik SAD, koji želi ponovne pregovore o trgovinskim sporazumima sa više zemalja u svetu, rekao je da će revidirani sporazum sa Južnom Korejom smanjiti birokratske prepreke i povećati prosperitet u obema zemljama
Datum: 25/09/2018

"Istorijska prekretnica u trgovini": SAD i Južna Koreja potpisale sporazum o slobodnoj trgovini

Foto: Tanjug-AP

Američki predsednik Donald Tramp i predsednik Južne Koreje Mun Džae-in potpisali su sporazum o slobodnoj trgovini, preneo je CNBC.

Taj sporazum je Tramp pozdravio kao "istorijsku prekretnicu u trgovini".

Predsednik SAD, koji želi ponovne pregovore o trgovinskim sporazumima sa više zemalja u svetu, rekao je da će revidirani sporazum sa Južnom Korejom smanjiti birokratske prepreke i povećati prosperitet u obema zemljama, preneo je Rojters.

Tramp je rekao i da će se ovim sporazumom smanjiti trgovinski deficit između SAD i Južne Koreje i otvoriti nove mogućnosti za izvoz američkih proizvoda u tu zemlju - pre svega automobila, farmaceutskih i poljoprivrednih proizvoda.

"Naše dve zemlje su postavile primer prijateljstva i saradnje na polju trgovine kakav se retko viđa u ovim vremenima", zaključio je Tramp.

Američka agencija napominje da je reč o prvom značajnom sporazumu na Trampovoj trgovinskoj agendi.

Južnokorejski predsednik Mun rekao je, posle potpisivanja sporazuma, da će kompanije iz obe zemlje sada moći da posluju pod stabilnijim uslovima. Mun je, uz to, izrazio nadu da će revidirani sporazum sa SAD pomoći da se bilateralna saradnja učvrsti i u drugim oblastima.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.