Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Društvo

Jevrejskoj zajednici vraćeno više od 7.000 kvadratnih metara imovine: "Preostalo rešavamo do kraja godine", kažu iz Agencije za restituciju

"Veliki broj zahteva je morao biti odbijen, zbog toga što su podnošeni u odnosu na imovinu koja je danas u privatnoj svojini ili koja ne postoji. Ali ono što je bilo moguće vratiti u naturi, mi smo veoma brzo donosili odluke, ta imovina je jako vredna", naveo je direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić
Datum: 13/03/2019

Jevrejskoj zajednici vraćeno više od 7.000 kvadratnih metara imovine: "Preostalo rešavamo do kraja godine", kažu iz Agencije za restituciju

Foto: Printscreen

Na osnovu Zakona o otklanjanju posledica oduzimanja imovine žrtvama Holokausta koje nemaju živih zakonskih naslednika, do sada su jevrejskim opštinama u Srbiji vraćena 103 objekta čija je zbirna površina veća od sedam hiljada kvadratnih metara, preneo je N1.

Direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić za agenciju Tanjug je rekao da će čitav posao biti završen u narednih godinu dana.

"Veliki broj zahteva je morao biti odbijen, zbog toga što su podnošeni u odnosu na imovinu koja je danas u privatnoj svojini ili koja ne postoji. Ali ono što je bilo moguće vratiti u naturi, mi smo veoma brzo donosili odluke, ta imovina je jako vredna", naveo je Sekulić.

On kaže da nema roka u kojem se moraju rešiti predmeti, ali da će u narednih godinu dana završiti sve što se tiče rada Agencije.

"Vrlo smo intenzivno radili u toku podnošenja, nismo čekali da istekne rok od tri godine pa da počnemo da radimo, mi radimo od prvog dana", naveo je Sekulić.

"Ono što je podneto u poslednjim danima roka, to ćemo u narednih godina dana rešiti, pa ćemo negde u ovo doba godine, dogodine, moći da konstatujemo da smo mi naš posao završili", uveren je  Sekulić.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Miodrag
14.03.2019 - 18:57
Imovina streljanih cerki Gece Kona
Jako je vazno da se vidi kako je Slobodan Milosevic, pored stana koji je otkpio 1991. godine, uspeo da prisvoji i kada je prisvojio zemljiste cerki Gece Kona, koje su fasisti streljali u mestu Jabuka 1942. godine, i kako su nalsenidic Milosevica to uspeli da unovce odnosno preprodaju nedavno nekom privatnom licu. U pitanju je zemljiste na Dedinju, a to zemljiste nije smelo da se prenosi, odnosno postoji zabrana raspolaganja sa tom imovinom od kada su doneti Zakon o vracanju oduyete imovine i Zakon o otkljanjanju posledica zrtava Holokausta.