Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

"Kako sam sa pozicije gradonačelnika mogao da predam Kosovo?": Đilasov odgovor Milenku Jovanovu

Polemika vlasti i opozicije
Datum: 12/08/2018

"Kako sam sa pozicije gradonačelnika mogao da predam Kosovo?": Đilasov odgovor Milenku Jovanovu

Foto Nedeljnik

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Jovanov optužio je predstavnike opozicije Vuka Jermića, Dragana Đilasa i Boška Obradovića da su predali Kosovo Albancima, a sad pokušavaju da se opravdaju protivotužbama.

"Sasvim je jasno da Đilas, Jeremić i Obradović nemaju drugog načina da opravdaju to što su Kosovo i Metohiju predali u ruke Albancima, pa danas optužuju onog koji bi bar nešto da spase od onoga što su oni zločinački učinili“, saopštila je SNS, prenoseći ocenu Milenka Jovanova.

Visoki funkcioner naprednjaka navodi kako „pozivi na državni udar, na ubistvo, hapšenja samo govore o kakvim ljudima je reč i koliko nemaju veze ni sa realnošću, ni sa odgovornošću“.

"Ljudska glupost i bezobrazluk su neograničeni. To svaki dan dokazuju u svojim izjavama funkcioneri SNS-a", odgovorio je Đilas.

"Poslednja ispod koje je potpisan  Milenko Jovanov da sam sa Jeremićem i Obradovićem 'predao Kosovo Albancima' i da se brčkam u skupocenom Porto Karasu ulazi u red antologijskih", saopštio je Dragan Đilas, reagujući na optužbe Jovanova.

“Ne znam kako sam sa pozicije gradonačelnika mogao da predam Kosovo, a tek ne znam kako je to mogao da uradi Boško Obradović koji nikada nije bio ni na jednoj funkciji. Za Vuka Jeremića svi znaju koliko se borio da  broj zemalja koje su priznale Kosovo bude što manji. Uvek sam mislio da su izgradnji današnje pozicije Kosova najvise doprineli Milošević, Vučič i ostali članovi vlade koja nas je uvukla u rat sa NATO-om i donela odluku da povuče srpsku vojsku i policiju sa Kosova", navodi se u saopštenju Đilasa.

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.