Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

"Kao što vam je rekao naš predsednik...": Čepurin na sastanku sa Vučićem

U obraćanjima Vučića i Čepurina, koja su bila otvorena za medije, ambasador Rusije je rekao i da je obeležavanje stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata značajan datum i da niko i ništa ne može da umanji doprinos Srba i srpskog naroda toj velikoj pobedi
Datum: 14/11/2018

"Kao što vam je rekao naš predsednik...": Čepurin na sastanku sa Vučićem

Foto Tanjug

Rusija je spremna za saradnju i pomoć u rešavanju kosovskog pitanja, rekao je ruski ambasador Aleksandar Čepurin na sastanku s predsednikom Aleksandrom Vučićem.

"Kao što je vama govorio naš predsednik, sa naše strane postoji apsolutna spremnost za saradnju i pomoć u rešavanju tog jako važnog pitanja", rekao je Čepurin.

On je naveo da je Rusija zainteresovana za rešavanje kosovskog pitanja i da je Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija pravni okvir koji treba da se poštuje prilikom traženja kompromisa. 

Glavni problem je, navodi on, u tome što se briselski razgovori vode već šest godina, te da, dok je Srbija ispunila sve postignute dogovore, to se ne može reći za drugu stranu. 

Čepurin je istakao primer Zajednice srpskih opština, koja još nije formirana, te dodao da se nada da će u tom smislu biti napretka. 

Ruski ambasador smatra i da bi bilo dobro da se pomogne stranama u dijalogu koji se vodi u SB UN, podsetivši da će sutra biti održana sednica SB po tom pitanju. 

"Situacija je takva da zahteva još više pažnje Saveta bezbednosti, redovne sastanke, a ne pokušaje da se smanji rasprava", rekao je Čepurin i dodao da će se u svakom slučaju očuvati određeni optimizam. 

U obraćanjima Vučića i Čepurina, koja su bila otvorena za medije, ambasador Rusije je rekao i da je obeležavanje stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata značajan datum i da niko i ništa ne može da umanji doprinos Srba i srpskog naroda toj velikoj pobedi. 

"Kada se kaže 'večna slava i pamjat' govori se o srpskim herojima u Velikom ratu", rekao je Čepurin. 

On je istakao da je poseta Vladimira Putina Srbiji od velikog značaja za odnose dve zemlje, te da je usmerena na jačanje bilateralne saradnje u svim oblastima, pre svega u ekonomiji. 

"Imamo dobre rezultate, ali uvek imamo mogućnost da se oni poboljšaju, pre svega u interesu naših naroda", rekao je Čepurin i dodao da redovni kontakti svedoče i o ličnim prijateljskim odnosima između šefova dve države. 

To pokazuje i želju za saradnjom, uzajamnom pomoći i očuvanjem prijateljstva, zauvek, zaključio je Čepurin.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.