Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

Makron priprema obraćanje naciji zbog protesta: "Najaviće smanjenje poreza..."

Od koraka koje vlada razmatra jesu ukidanje poreza na prekovremeni rad, smanjenje poreza i bonus za radnike s niskim prihodima na kraju godine
Datum: 10/12/2018

Makron priprema obraćanje naciji zbog protesta: "Najaviće smanjenje poreza..."

Foto: Tanjug-AP

Francuski predsednik Emanuel Makron priprema se da se večeras obrati naciji povodom protesta širom zemlje, a jutros se sastao sa političarima, liderima sindikata i kompanija.

Markon će se večeras prvi put obratiti naciji posle izbijanja protesta širom zemlje, a kako najavljuju mediji, on će objaviti seriju mera sa ciljem smanjenja poreza i povećanja kupovne moći za građane koji smatraju da on favorizije finansijske elite, preneo je Gardijan.

Od koraka koje vlada razmatra jesu ukidanje poreza na prekovremeni rad, smanjenje poreza i bonus za radnike s niskim prihodima na kraju godine.

Minsitar finansija Bruno le Mer izjavio je da bi vlada mogla da odloži neke poreze na zarade, ali je izrazio otpor obnavljanju poreza za bogatije ili smanjenju poreza za penzionere, što su neki od zahteva demonstranata.

On je istakao da mere treba da budu fokusirane na pomaganje radničkoj klasi. "Spremni smo da učinimo bilo kakav gest koji će da donese rezultate", rekao je Le Mer za RTL radio.

Ono što je važno sada jeste okončati krizu i pronaći mir i jedinstvo u zemlji ponovo, rekao je ministar.

Najmanje 71 osoba povređena je u protestima održanim u subotu u Parizu, a na proteste je izašlo 136.000 ljudi, slično kao i prethodne sedmice.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.