Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Miloš Jovanović: Podržavam proteste, ali idu u pogrešnom smeru

Jovanović je rekao da DSS sada priprema akciju ispred Predsedništva Srbije koja će biti organizovana 24. marta, na godišnjicu početka agresije NATO i koja će predstavljati performans u vezi sa politikom aktuelne vlasti prema Kosovu i Metohiji
Datum: 20/03/2019

Miloš Jovanović: Podržavam proteste, ali idu u pogrešnom smeru

Foto: Igor Pavićević

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da podržava proteste širom Srbije i da razume nezadovoljstvo u društvu, ali da oni idu u lošem smeru i da postoji veliki rizik da se energija potroši.

Jovanović je za Kurir ocenio da bi bilo potrebno definisati nekoliko konkretnih zahteva, koji se tiču medijskih i izbornih uslova.

"Ja, koji bih najviše voleo da Srpska napredna stranka ode sa vlasti, nisam siguran da je legitiman zahtev za ostavku Aleksandra Vučića jer je on izabran na izborima na kojima smo svi učestvovali. Dali smo mu legitimitet", naveo je lider DSS-a.

On je istakao da je uzrok za upad građana u Radio-televiziju Srbije "nezadovoljstvo slikom na RTS", ali je dodao da "sada nije vreme za radikalizaciju".

Na pitanje da li će se DSS priključiti protestu opozicije 13. aprila, Jovanović je rekao da će se to tek videti "s obzirom na razvoj oklonosti".

"Poziv stigao preko Fejsbuka je neozbiljan. Neko vas pozove na protest gde su već definisani zahtevi, a da nismo ni konsultovani u vezi sa zahtevima", dodao je predsednik DSS.

Jovanović je zaključio da DSS sada priprema akciju ispred Predsedništva Srbije koja će biti organizovana 24. marta, na godišnjicu početka agresije NATO i koja će predstavljati performans u vezi sa politikom aktuelne vlasti prema Kosovu i Metohiji.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.