Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Region

"Miroviću zabranjen ulazak u CG, vraćen je sa granice"

Crnogorske bezbednosne službe procenile su da bi Mirović mogao da utiče na bezbednosne prilike u toj zemlji, iako je istakao da je poseta privatnog karaktera
Datum: 05/12/2018

"Miroviću zabranjen ulazak u CG, vraćen je sa granice"

Foto Profimedia

Profesor prava Dejan Mirović vraćen je sa graničnog prelaza Dobrakovo, prenosi B92 pisanja podgoričke "Pobjede".

On je vraćen sa prelaza zbog procene crnogorskih bezbednosnih službi da bi boravkom u toj državi mogao da utiče na bezbednosne prilike. 

"Ove procene usledile su nakon detaljnih analiza koje, između ostalog, sadrže i izjave u intervjuima koje je Mirović davao, a imaju negativan kontekst na račun Crne Gore", kazao je izvor podgoričkog lista.

Mirović je, kako se navodi, u Crnu Goru pokušao da uđe u utorak oko 16 sati i bio je sam u vozilu. Prema njegovim rečima, cilj puta bio je obilazak najbliže porodice i porodične kuće u Ulcinju.

Inače, Mirović je ranije svrstan u grupu srpskih intelektualaca kojima je poručeno da su nepoželjni u Crnoj Gori na manifestacijama organizovanim povodom obeležavanja stogodišnjice od Podgoričke skupštine.

Vlasti u Crnog Gori objasnile su da to nije zabrana za ulazak u zemlju, i da će "u svakom konkretnom slučaju nadležne službe vršiti procenu koja bi lica svojim delovanjem mogla da ugroze zaštićene vrednosti i interese Crne Gore i njenih građana".


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Mario
07.12.2018 - 11:36
Reciprocitet
Kad dodje leto \'\'zatvoriti\'\' srpsko-crnogorsku granicu sve do kraja sezone. Srpskim pevacicama,glumcima -kulturnoj eliti uvesti porez od 200\% ako dole rade u letnjoj sezoni. Cg drzavljanima sve ekonomske kombinacije sa srbima BiA da prati. I eto Milovih konvertita mirnih kao bubice.