Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

"Mnogi boluju od 'zaevizma', kažeš, zaboraviš, negiraš"

"Ovo je pravi trenutak da se delegitimra vlast koja je stvorila hibridan režim u kojem je Makedonija postala skandalozna zemlja…", rekla je kandidatkinja opozicije na predstojećim predsedničkim izborima u Severnoj Makedoniji
Datum: 17/02/2019

"Mnogi boluju od 'zaevizma', kažeš, zaboraviš, negiraš"

Foto: Printscreen Youtube

Kandidat makedonske opozicije za predsednika Severne Makedonije biće univerzitetska profesorka i jedan od najglasnijih protivnika Prespanskog dogovora Gordana Siljanovska, koja je večeras na Konvenciji VMRO-DPMNE dobila ubedljivo najveći broj glasova, preneo je N1.

Prethodno je, izlažući svoj program pred delegatima na Konvenciji u Strugi, Siljanovska rekla da sa najvećom opozicionom partijom ima slično (negativno) mišljenje o Dogovoru sa Grčkom i o Zakonu o jezicima i da je zato odlučila da, kao nezavisan kadidat, od VMRO-DPMNE zatraži podršku za kadidaturu na predsedničkim izborima.

Gordana Siljanovska je dobila 408 glasova od 519 delgata koji birali među devet kadidata, a kao njen najozbiljniji protivinik za nominaciju za predsedničke izbore smatran je dugogodišnji visoki funcioner VMRO-DPMNE Vlatko Đorčev, koji je dobio 80 glasova.

"Ovo je pravi trenutak da se delegitimra vlast koja je stvorila hibridan režim u kojem je Makedonija postala skandalozna zemlja… Zaevizam je bolest od koje su mnogi oboleli: kažeš, zaboraviš, negiraš", rekla je Siljanovska

Izbori za predsednika Severne Makdonije biće održani 21. aprila, a ukoliko nijedan kandidat ne pobedi u prvom krugu, drugi krug šestih po redu makedonskih predsedničkih izbora biće 5. maja.

Drugi uzastopni mandat četvrtog makedonskog predsednika Đorđa Ivanova završava se 12. maja.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.лавостај
19.02.2019 - 15:56
лавостај
кад у србији отвориш уста ,а већ си слагао онда сам себе зовеш лав