Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

"Nikada neću podneti ostavku, nikad": Češki premijer odbija da se povuče

Andrej Babiš napisao je na Fejsbuku da nikad neće da se povuče sa funkcije, ali bi o njegovom poverenju moglo da se glasa 23. novembra
Datum: 16/11/2018

"Nikada neću podneti ostavku, nikad": Češki premijer odbija da se povuče

Foto: Profimedia

Češki premijer Andrej Babiš izjavio je da "nikada neće podneti ostavku", odbacujući zahtev opozicije i građana da podnese ostavku zbog ometanja istrage o prevari, prenosi Rojters.

Neoliko hiljada demonstranata protestovalo je u Pragu, zahtevajući od premijera da se povuče, a čak i njegovi koalicioni partneri razmišljaju o odlasku iz vlade.

Mediji tvrde da bi koalicija mogla da se raspadne nakon što se u javnosti pojavio snimak na kojem Babišev sin tvrdi da mu je otac zatražio da se sakrije, i tako izbegne ispitivanje u policiji. Njegovo dvoje dece osumnjičeno je da su nelegalno prisvojili dva miliona evra EU subvencija pre dve godine.

"Zapamtite to: Nikad!", napisao je Babiš na Fejsbuku. "Nikad neću podneti ostavku, nikad".

Opozicione partije zatražile su glasanje o poverenju Babiševoj vladi, koje bi moglo da se dogodi 23. novembra, kako je najavio predsednik parlamenta.

Policija je prošle godine optužila Babiša i dvojicu njegovih sinova za prevaru, tvrdeći da su manipulisali vlasništvom nad jednom od Babiševih firmi da bi mogli da se nadmeću za dva miliona evra iz evropskih fondova.

Čovek čije se bogatstvo procenjuje na milijarde evra i do nedavno najpopularniji političar, odbacuje optužbe.

On je odbacio i navode o svom sinu a koje je objavio portal Seznam.

Babišev sin Andrej rekao je novinarima, koji su ga pronašli u Švajcarskoj, da je njegov otac prošle godine zahtevao da se sakrije.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.