Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Osnovana Asocijacija slobodnih odbornika: "Sve aktivnosti će se sprovoditi u uslovima aktivnog bojkota..."

Kao glavni ciljevi Asocijacije slobodnih odbornika, u saopštenju za medije, navodi se stalan dijalog sa građanima, zastupanje i zaštita njihovih interesa, zaštita političke i finansijske nezavisnosti lokalnih samouprava, kao i zalaganje za decentralizaciju i veće nadležnosti lokalnih samouprava
Datum: 23/02/2019

Osnovana Asocijacija slobodnih odbornika: "Sve aktivnosti će se sprovoditi u uslovima aktivnog bojkota..."

Odbornici iz gradova širom Srbije, koji ne podržavaju politiku Srpske napredne stranke i koji su pristupili bojkotu rada lokalnih Skupština, osnovali su Asocijaciju slobodnih odbornika, preneli su danas mediji.

Kako je javio N1, na osnivačkoj skupštini usvojen je Manifest - dokument koji definiše rad ove organizacije. Izabrani su i članovi Koordinacionog tela, koje će biti zaduženo za funkcionisanje Asocijacije i koje bi trebalo da obezbedi svim članovima jednake mogućnosti za rad.

Za članove Koordinacionog tela predloženi su Aleksandar Ivanović (Beograd), Branko Miljuš (Stari grad), Gordana Marinković Savović (Požega), Darko Viljenovic (Knjaževac), Dejan Čokoć (Brograd), Dragana Rakić (Vršac), Marija Lazic (Šabac), Miša Bjedov (Beograd), Nemanja Jovanović (Paraćin), Nikola Jovanović (Beograd), Kristina Milošević (Gornji Milanovac), Pavle Grbović (Beograd).

Kao glavni ciljevi Asocijacije slobodnih odbornika, u saopštenju za medije, navodi se stalan dijalog sa građanima, zastupanje i zaštita njihovih interesa, zaštita političke i finansijske nezavisnosti lokalnih samouprava, kao i zalaganje za decentralizaciju i veće nadležnosti lokalnih samouprava.

Sve aktivnosti će se sprovoditi, kako navode, u uslovima aktivnog bojkota. Osnivačkoj skupštini prisustvuju i članovi Saveza za Srbiju, odbornici i odbornice su se po završetku skupštine pridružiili građanskom protestu "1 od 5 miliona" u Beogradu.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.