Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Patrijarh Irinej za Nedeljnik: Niko nas nije pitao da li izbori treba da se održe na Uskrs. A bio bi red da jesu

Poglavar Srpske pravoslavne crkve za Nedeljnik kaže da politički zvaničnici nisu razgovarali s njim o terminu izbora. Upitan šta misli o poklapanju izbora sa praznikom, patrijarh Irinej je za Nedeljnik rekao kratko da "ne misli"
Jovana Radovanović
Datum: 09/03/2017

Patrijarh Irinej za Nedeljnik: Niko nas nije pitao da li izbori treba da se održe na Uskrs. A bio bi red da jesu

Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Vest da će drugi krug izbora pasti na najveći hrišćanski praznik Uskrs odjeknula je u javnosti, ali od polemike da li ovakav izborni kalendar više odgovara kandidatu vladajuće koalicije, kao i da li će uopšte biti drugog kruga, upadljivija je bila tišina Srpske pravoslavne crkve.

Crkva u Srbiji ima veliku ulogu, a političari se često o ovakvim, potencijalno škakljivim pitanjima konsultuju sa klerom, međutim, u ovom slučaju oni koji su odlučivali o datumu izbora nisu zatražili stav SPC. Tako je bar za Nedeljnik rekao patrijarh srpski Irinej.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve za Nedeljnik kaže da politički zvaničnici nisu razgovarali s njim o terminu izbora. Upitan šta misli o poklapanju izbora sa praznikom, Irinej je za Nedeljnik rekao kratko da "ne misli".

"Niko nas nije pitao, bio bi red, ali nije. Zato i ne mogu to da komentarišem. To nije naš posao", rekao je patrijarh Irinej.

 


TEKST IZ NOVOG BROJA NEDELJNIKA JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 9. MARTA, ILI U DIGITALNOM IZDANJU KOJE JE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET


UZ NOVI NEDELJNIK I NAJVEĆI POKLON U ISTORIJI SRPSKIH MAGAZINA. SVAKI ČITALAC DOBIJA KNJIGU "ISTORIJA REPUBLIKE SRPSKE".

VIŠE O TOME OVDE


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.pihtija
09.03.2017 - 14:37
pihtijasti VASKRS
A da se baci anatema na onu koja je raspisala i na onog koji joj je rekao da raspiše, isto kao za pihtije. i da im zvone ona zvona. ili SPC ipak ima dvostruke aršine