Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Društvo

Pobeda glumaca iz Sombora: "Biće raspisan konkurs za direktora..."

Nedavno je za v.d. direktora Narodnog pozorišta Sombor imenovana glumica Vesna Paštrović, a ansambl tog pozorišta je tu odluku kritikovao i poručio da će se boriti svim zakonskim sredstvima protiv, kako su naveli, nasilja "vlasti nad pozorištem i umetnošću uopšte"
Datum: 28/03/2019

Pobeda glumaca iz Sombora: "Biće raspisan konkurs za direktora..."

Foto: Nedeljnik

Na današnjem sastanku predstavnika Štrajkačkog odbora Narodnog pozorišta Sombor sa predstavnicima osnivača, kome je prisustvovao i predsednik Saveza samostalnih sindikata Grada Sombora, uvaženi su štrajkački zahtevi, te su prestali razlozi za najavljeni štrajk upozorenja, saopštio je Glumački ansambl tog pozorišta.

Kako se navodi, pregovarači su se saglasili da se u toku dana održi sednica Upravnog odbora Narodnog pozorišta Sombor na kojoj će biti doneta Odluka o raspisivanju konkursa za izbor direktora Narodnog pozorišta Sombor.

"O kandidatima za direktora pozorišta biće neophodno da se izjasne ansambl Pozorišta i esnafska udruženja: Savez dramskih umetnika Vojvodine i Udruženje dramskih umetnika Srbije, čija mišljenja će se uvažiti prilikom izbora kandidata za direktora", navodi se u saopštenju.

Uvažavanjem zahteva Štrajkačkog odbora Narodnog pozorišta Sombor, prestali su razlozi za održavanje štrajka upozorenja, te će pozorište nastaviti s redovnim aktivnostima, dodaje se.

Podsetimo, nedavno je za v.d. direktora Narodnog pozorišta Sombor imenovana glumica Vesna Paštrović, a ansambl tog pozorišta je tu odluku kritikovao i poručio da će se boriti svim zakonskim sredstvima protiv, kako su naveli, nasilja "vlasti nad pozorištem i umetnošću uopšte".

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.