Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Društvo

"Počela je besprizorna kampanja, jer je navodno terorista bio inspirisan likovima iz srpske istorije": Dodik o napadu na Novom Zelandu

Zločin u Novom Zelandu je dovoljno strašan da bi iko na njemu na takav način sticao prljave političke poene", poručio je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik
Datum: 15/03/2019

"Počela je besprizorna kampanja, jer je navodno terorista bio inspirisan likovima iz srpske istorije": Dodik o napadu na Novom Zelandu

Foto: Tanjug

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik osudio je teroristički napad na Novom Zelandu, u kojem su na molitvi ubijeni civili, što ovaj zločin, kako je istakao, čini još užasnijim, preneo je Blic.

Dodik je izrazio očekivanje da će svi odgovorni za ovaj napad biti kažnjeni, a porodice žrtava dobiti pažnju zajednice u kojoj žive.

"Ne mogu, a da ne primetim da je u medijskom i delu političkog prostora počela besprizorna kampanja protiv Srba, jer je navodno terorista 'bio inspirisan', kako se sugeriše, likovima iz srpske istorije", rekao je Dodik.

On je naglasio da je potpuno jasno da je napadač državljanin Australije i da nikakve veze nema sa Srbima i ovim prostorom.

"Medijski napisi i političke kvalifikacije koje u prvi plan ne ističu zločin, već navodne motive i sklonosti napadača, ponižavaju ogromne žrtve koje je jutros podnela muslimanska zajednica u Novom Zelandu. Zločin u Novom Zelandu je dovoljno strašan da bi iko na njemu na takav način sticao prljave političke poene", poručio je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

U napadima u džamijama El Nur i Linvud u Krajstčerču na Novom Zelandu poginulo je 49 ljudi.

Policija je privela četiri osobe, među njima i dvadesetosmogodišnjeg Brentona Taranta koji je preuzeo odgovornost.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.