Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

Porodici napadača na gradonačelnika Gdanjska potrebna zaštita

Zamenik gradonačelnika Kovalčuk rekao je da se sreo sa majkom napadača i dodao da je njegova porodica u šoku i da joj je potrebna podrška
Datum: 17/01/2019

Porodici napadača na gradonačelnika Gdanjska potrebna zaštita

Foto: Tanjug-AP

Zamenik gradonačelnika poljskog grada Gdanjska Pjotr Kovalčuk izjavio je da se sastao sa majkom napadača na gradonačelnika Pavela Adamoviča i naveo da je porodici ubice potrebna zaštita od poruka mržnje, preneli su mediji.

Agencija AP prenela je da će kovčeg sa telom Adamoviča biti izložen u centru pokreta "Solidarnost" u Gdanjsku da bi se građani oprostili od gradonačelnika, koji će biti sahranjen u subotu.

Adamovič preminuo u ponedeljak od posledica ubodnih rana koje mu je noć pre toga naneo Stefan V, stanovnik Gdanjska koji je odslužio zatvorsku kaznu zbog krađa. 

Zamenik gradonačelnika Kovalčuk rekao je da se sreo sa majkom napadača i dodao da je njegova porodica u šoku i da joj je potrebna podrška. 

AP navodi da je ministar pravosuđa Poljske Zbignjev Zjobro saopštio da je majka upozoravala zatvorske vlasti u vezi sa psihološkim stanjem njenog sina, ali to nije odložilo njegovo oslobađanje u decembru prošle godine.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.