Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

Porošenko traži pomoć od Nemačke: "Da odvratimo Rusiju od dalje agresije"

Ukrajinski predsednik je rekao da su rezervisti pozvani na obuku u skladu sa odlukom o proglašavnju ratnog stanja na 30 dana u pojedinim delovima zemlje
Datum: 03/12/2018

Porošenko traži pomoć od Nemačke: "Da odvratimo Rusiju od dalje agresije"

Foto: Tanjug-AP

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko pozvao je Nemačku i njene saveznike da pojačaju prisustvo na Crnom moru kako bi Rusiju "odvratili od dalje agresije", preneo je VOA.

Porošenko je u izjavi za nemačku medijsku grupu Funke rekao da je Rusija rasporedila veliki broj vojnika duž granice sa Ukrajinom.

Ukrajinski predsednik je upozorio da Rusija planira da dalje uđe u teritoriju Ukrajine posle prošlonedeljne pomorske tenzije na Crnom moru. 

"Potrebna nam je snažna, jedinstvena i nedvosmislena reakcija na agresivno ponašanje Rusije", rekao je Porošenko.

On je ranije objavio je poziv vojnim rezervistima na obuku u vreme kada vladaju tenzije u odnosima sa Rusijom, preneo je Njujork tajms.

Porošenko je rekao da su rezervisti pozvani na obuku u skladu sa odlukom o proglašavnju ratnog stanja na 30 dana u pojedinim delovima zemlje.

On je dodao da će neke dodatne vojne jedinice biti razmeštene da bi se pojačala odbrana zemlje, preneo je AP.

Ratno stanje je proglašeno nakon što je Rusija 25. novembra zaplenila tri ukrajinska vojna broda sa posadama na ulazu u Azovsko more, u blizini Krima.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Stanislav
05.12.2018 - 12:35
Potsetnik
Pa Ukrajina je u toku Drugog sv. rata trazila da joj Nemacka postavi kralja za vladara, a oni , mislim na zapadne ukrajince su dali velike zlikovce u nemackom logirima. Nadam se da ovo Porosenko treba da zna.