Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Posečeno stablo sa Kalemegdana osvanulo pred ulazom Skupštine grada

Balvnane su doneli predstavnici opštine Stari grad zajedno sa Markom Bastaćem
Datum: 13/03/2019

Posečeno stablo sa Kalemegdana osvanulo pred ulazom Skupštine grada

Foto: GO Stari grad

Predstavnici opštine Stari grad na čelu sa njenim predsednikom Markom Bastaćem odneli su stablo koje je posečeno na Kalemegdanu zbog izgradnje gondole i ostavili ga ispred Skupštine grada, preneo je N1.

Kako se navodi u saopštenju te opštine, to su učinili da bi ukazali na neophodnsot obustavljanja uništavanja Kalemegdana, koji su prema njihovim navodima "okupirale gradske vlasti na čelu na gradonačelnikom poznatim pod nadimkom Fikus 2.0 i večitim zamenikom Goranom Vesićem".

"U trenutku kada je Beograd svrstan u jedan od najzagađenijih gradova na svetu, svaki park, svako drvo i svaka zelena površina su dragoceni, a dvojac koji je na čelu grada nastavlja sa štetnim i nestručnim projektima, koji su suštinski protivni interesima građana", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su tako negirali da opština Stari grad na bilo koji način učestvuje u seči stabala, a gradskim čelnicima preneli poruku "očajnih građana koji su isprovocirani i revoltirani nastavljanjem uništavanja grada".

Zbog pripremnih radova koji su planirani na trasi buduće žičare, koja će se graditi od maja i spojiti Kalemegdan i Ušće, radnici su počeli da seku zimzelena stabla na šetalištu kod beogradske Tvrđave.

Grаdonаčelnik Beogrаdа Zorаn Rаdojičić istаkаo je dа će umesto svаkog drvetа koje je u pаrkovimа Ušće i Kаlemegdаn posečeno zbog plаnirаne izgrаdnje gondole biti posаđeno više novih.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Dragan
15.03.2019 - 16:27
Lomača
Na tu gomilu su trebali da stave i onog ko je potpisao seču, i da zapale.