Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Poslanici Srpske liste dočekaće Hana u kosovskoj skupštini: "Upoznaćemo ga sa antisrpskim potezima..."

Evropski komesar za pregovore o pristupanju Johanes Han sutra putuje u Srbiju gde će najpre razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a potom će u Prištini razgovarati i sa tamošnjim zvaničnicima o taksama uvedenim na robu iz Srbije, najavlili su iz Evropske komisije
Datum: 02/12/2018

Poslanici Srpske liste dočekaće Hana u kosovskoj skupštini: "Upoznaćemo ga sa antisrpskim potezima..."

Foto: Profimedia

Predsednik Kriznog štaba Srpske liste Goran Rakić izjavio je, na vanrednoj konferneciji za novinare nakon sastanka Kriznog štaba, da su poslanici Srpske liste ušli u kosovsku skupštinu i da će tu i ostati  do dolaska evropskog komesara Johanesa Hana, preneo je B92.

"Naši legitimni predstavnici upoznaće Hana i Evropu sa antisrpskim potezima koji vode humanitarnoj katastrofi", rekao je Goran Rakić.

On je dodao da se politički predstavnici Srba u Prištini danas legitimno i demokratski bore za to da srpska deca na KiM imaju pravo na život, hranu, budućnost.

Kako je javila TV Prva, skupštinsko obezbeđenje ne dozvoljava novinarima da uđu u kosovski parlament.

Evropski komesar za pregovore o pristupanju Johanes Han sutra putuje u Srbiju gde će najpre razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a potom će u Prištini razgovarati i sa tamošnjim zvaničnicima o taksama uvedenim na robu iz Srbije, najavlili su iz Evropske komisije.

"Komesar će ponoviti stav EU, pozvati na povlačenje ovih mera i naglasiti porebu za fokusiranjem na popravljanju dobrosusedskih odnosa i regionalne saradnje, što su principi koje su Kosovo i svi partneri sa Zapadnog Balkana prihvatili", saopštili su iz Evroske komisije.

Planirano je da se komesar Han u Prištini sastane sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, premijerom Ramušom Haradinajem i predsednikom parlamenta Kadrijem Veseljijem, kao i sa predstavnicima opozicije.

Podsetimo, gradonačelnici Severne Kosovske Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića nedavno su podneli ostavke.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.