Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Posle razgovora u četiri oka: Vučić dobio podršku od Makrona za kompromisno rešenje sa Albancima na Kosovu

Francuska će i dalje podržavati Srbiju na njenom putu ka članstvu u EU, a u okrivu toga i u rešavanju najosetljivijih pitanja, poručio je francuski predsednik
Datum: 17/07/2018

Posle razgovora u četiri oka: Vučić dobio podršku od Makrona za kompromisno rešenje sa Albancima na Kosovu

Foto: Tanjug-AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, obraćajući se na konferenciji u Parizu nakon sastanka sa Makronom, rekao da je od francuskog predsednika dobio podršku za pronalaženje komrpomisnog rešenja sa Albancima na Kosovu, prenele su Novosti.

"I to ne samo da sačuvamo mir za godinu ili dve, već za trajni mir da bismo se koncentrisali na eknomski napredak", istakao je Vučić.

Predsednik je istakao da bilateralna saradnja Srbije i Francuske napreduje iz godine u godinu, dodajući da je sve više francuskih kompanija koje prave dobre poslove u Srbiji.

Napomenuo je da je sa Makronom razgovarao o iskrenom i dugotrajnom prijateljstvu dve zemlje, koje, kako kaže, traje, ne decenijama, već vekovima.

Vučić je Makronu čestitao povodom pobede Francuske na Svetskom prvenstvu u fudbalu, dok je francuski predsednik čestitao Vučiću na pobedi Novaka Đokovića na Vimbldonu.

Francuski predsednik Emanuel Makron zahvalio je srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću na pozivu da dođe u Srbiju 1. novembra, te poručio da želi da ispoštuje taj poziv.

"Želim da zahvalim predsedniku Vučiću na pozivu da 1. novembra posetim Srbiju i želim da ispoštujem preuzeti poziv, zaboravili smo koliko smo bili bliski, zajedno smo oslobodili Srbiju 2018, dali ste mi danas neka dragocena dokumenta, to stvara novu obavezu između nas... Danas smo opet zajedno, mislim na zajedničke misije u Maliju, Libanu...", naveo je Makron u obraćanju novinarima.

Francuska će i dalje podržavati Srbiju na njenom putu ka članstvu u EU, a u okrivu toga i u rešavanju najosetljivijih pitanja, poručio je francuski predsednik.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.