Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Društvo

Predsednik Evropske federacije novinara: Vlast legalizuje napade na novinare

"Vođe država, političari, svi predstavnici vlasti, u obavezi su da štite novinare. Umesto toga, neretko vidimo da ih napadaju i kritikuju pozivajući se na slobodu govora", kaže Bjeregard
Datum: 31/01/2019

Predsednik Evropske federacije novinara: Vlast legalizuje napade na novinare

Foto: Profimedia

Predsednik Evropske federacije novinara Mogens Bličer Bjeregard upozorava da vlast u Srbiji legalizuje napade na novinare.

U intervjuu za list Danas, Bjeregard kaže da vlast kreira okruženje u kome se legalizuju napadi na novinare, što vodi do ozbiljnih slučajeva koji se u najgorem scenariju završe ubistvom. 

"Vođe država, političari, svi predstavnici vlasti, u obavezi su da štite novinare. Umesto toga, neretko vidimo da ih napadaju i kritikuju pozivajući se na slobodu govora", kaže Bjeregard.

On je uputio i savet novinarima da poštuju profesionalna tela kao što je Savet za štampu i da se služe etičkim standardima. 

"Moj savet je da se uverimo da svi mediji potpadaju pod samoregulaciju, da poštuju profesionalna tela kao što je Savet za štampu i da se služe etičkim standardima. U suprotnom oni sami ostavljaju prostor vlastima da njima upravljaju i pokušaju da ih regulišu. Moramo da pokažemo da smo sposobni da to sami uradimo", poručuje Bjeregard.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.www.mbt66.eu
31.01.2019 - 15:28
re: "Umesto toga, neretko vidimo da ih napadaju i kritikuju pozivajući se na slobodu govora"
Današna Vlast ne govori nego se nadvikava i ućutkuje svakog ko ih ne podržava!